Більше не мучусь з тістом, роблю набагато простіше: сирна запіканка без борошна і масла – готую порційно

Сирна запіканка за цим рецептом виходить дуже ніжною, повітряною і нагадує ресторанний чизкейк. Готується вона швидко, просто і з доступних інгредієнтів.

Таку сирну запіканку ви можете приготувати як порційно (у формочках для кексів), так і зробити одну велику запіканку, а потім розрізати її на шматочки. Страва виходить дуже смачною і сподобається, як дорослим, так і дітям. Ідеальний варіант для сніданку, або для вечірнього чаювання.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 600 г;
  • молоко – 250 г;
  • цукор – 100-150 г;
  • крохмаль – 40 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • ягоди, фрукти за бажанням.

Спосіб приготування:

Тісто для запіканки готується дуже швидко, тож відразу вмикаємо духовку розігріватися до температури 160 градусів.

У глибоку миску перекладаємо кисломолочний сир. Краще брати сир з жирністю 5-9%. Туди ж вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, ваніль, крохмаль і цукор. Кількість цукру регулюйте за власними побажаннями. Туди ж вливаємо молоко. Збиваємо все погружним блендером до однорідної, гладкої маси без грудочок. Тісто виходить досить рідким.

Рецепт порційних міні-запіканок з сиру
Рецепт порційних міні-запіканок з сиру

Беремо силіконові формочки для випікання кексів і наповнюємо їх майже до країв. Якщо ви використовуєте не силіконову форму, а металеву, змажте її олією і присипте борошном. Зверху на тісто викладаємо будь-які ягоди, можна взяти заморожені.

Рецепт порційних міні-запіканок з сиру
Рецепт порційних міні-запіканок з сиру

Випікємо міні-чизкейки 40 хвилин при температурі 160 градусів. Якщо ви будете випікати запіканку у одній великій формі, продовжіть час випікання до години.

Готові міні-чизкейки можна їсти, як гарячими, так і холодними. Вони виходять дуже ніжними, повітряними і при цьому добре тримають форму.

А якщо ви хочете здивувати своїх рідних більш складним рецептом, пропонуємо приготувати класичне Тирамісу. Детальний рецепт у відео:

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.