Міні-тортики “Мурашники” прижилися у нас вдома до чаю: ці тістечка на згущеному молоці нереально смачні

Приготувати солодощі до чаю своїми руками – задача, з якою впорається будь-яка господиня та будь-який господар. Ділимось простим рецептом, який точно припаде вам до смаку.

Чай і каву найсмачніше куштувати саме з чимось солоденьким, особливо якщо ви готували таке частування самостійно. Ділимось нереально простим, а головне – швидким рецептом домашнього десерту, приготування якого не відніме у вас багато часу. Кулінари запевняють, що така страва вдасться навіть у тих, хто раніше ніколи не готував солоденького.

Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники
Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники

Інгредієнти:

  • Борошно – 4,5 склянки;
  • Маргарин – 250 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Молоко – 3 ст.л.;
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.;
  • Сіль – дрібка;
  • Мед – 1,5 ст. ложки;
  • Варене згущене молоко – 500 грамів.

Спосіб приготування:

Розтерти маргарин за допомогою тертки, додати до нього молоко, цукор, сіль, яйце та борошно, вимішувати до стану крутого тіста. Збити швидко і прибрати готове тісто до морозильної камери на 30 хвилин. Після цього потрібно дістати тісто та розтерти його на великій тертці. Обсипати борошном і добре перемішати. Просіяти тісто через сито (додаткове борошно не потрібне після просіювання). Тепер викладіть так зване терте тісто на змащене олією деко для випікання.

Запікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин, доки ваш смаколик не набуде легкого золотистого відтінку. Після охолодження розтирайте тісто між долонями, розбиваючи його на дрібні крихти. Змішайте згущене молоко з медом та полийте отриманою сумішшю крихти, добре все перемішайте, щоб досягти стану однорідності. Використовуйте чарку для формування тістечок, періодично зволожуючи її всередині холодною водою. Наповніть чарку тістом і сформуйте його у конусоподібні тістечка. Помістіть десерт у холодильник на одну-дві години.

Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники
Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники

Ви можете робити тістечка будь-якої форми, яку тільки бажаєте. До слова, тісто можна тримати у морозильній камері трішки довше. Це допоможе у майбутньому краще та легше натирати його на тертці. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.