Сир і манка: приготувала ліниві вареники по-новому. Кожні вихідні мій чоловік просить приготувати цю смакоту

Додавання манки до тіста для лінивих вареників надає страві надзвичайно ніжного смаку. Спробувавши один раз подібний рецепт, будете готувати за ним знову й знову.

Вам знадобиться:

  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 пачка ванільного цукру;
  • 5 ст.лож. манної крупи;
  • 200 г борошна.
Ліниві вареники з манкою

Приготувати ліниві вареники на манці дуже просто. У глибоку миску розбийте яйця. Всипте сіль, цукор, ванільний цукор. Легенько збийте все вінчиком. Додайте кисломолочний сир. Перемішайте масу.

Ліниві вареники з манкою

Звісно, з домашнім сиром вареники вийдуть набагато смачнішими. Але який вже є. Всипте манну крупу. Ретельно перемішайте силіконовою лопаткою. Залиште на 15 хвилин, щоб крупа набубнявіла.

Ліниві вареники з манкою

Лише після цього просійте в миску з сирною масою борошно. Якщо сир водянистий, всипте всю порцію. Якщо сухуватий, покладіть трішки менше борошна, щоб не перебити присмак сиру в лінивцях.

Спочатку вимішуйте тісто в мисці. Потім викладіть на стіл, присипаний борошном, і продовжуйте вимішувати руками. Тісто має вийти м’яким, еластичним і трішки липнути до рук.

Ліниві вареники з манкою

Розділіть ковбик на 3 частини. Кожну розкачайте у ковбаску. Злегка приплюскніть і наріжте трикутничками. Каструлю з водою поставте на вогонь. Коли закипить, додайте 1 ч.лож. солі.

Порціями закладайте ліниві вареники в окріп. Дочекайтеся, допоки спливуть, і проваріть ще 3 хвилини. Після цього шумівкою викладайте на тарілку й подавайте до столу зі сметаною, медом, вершковим маслом чи варенням. Можете заморозити порцію лінивих вареників на манці, а за потреби дістанете з морозилки й зварите.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.