Один з моїх улюблених ПП-тортів “Кокосова ніжність”: чоловік навіть не зрозумів, що торт без борошна і цукру

Цей ніжний тортик готується без борошна. Тому "Кокосова ніжність" підійде як ласощі навіть для тих, хто відмовляє собі в кожному зайвому шматочку. Готується дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 600 г кисломолочного сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 яєчний білок;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 2 ст.лож. кукурудзяного крохмалю.

Для крему:

  • 400 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 70 г кокосової стружки.
Торт Кокосова ніжність без борошна

Торт “Кокосова ніжність” готується без борошна. Якщо потрібен справжній ПП-рецепт, то замість цукру візьміть замінник. М’який сир викладіть у глибоку миску. Вбийте яйця та додайте яєчний білок.

Всипте цукор та ванільку. Перебийте отриману суміш зануреним блендером. Грудочок не повинно залишитися. За відсутності блендера скористайтеся товкачиком, яким мнете картоплю.

Торт Кокосова ніжність без борошна

У кремоподібну масу всипте крохмаль й перемішайте силіконовою лопаткою до однорідності. Деко вистеліть пергаментом, змастивши вершковим маслом. Викладіть туди сирну масу.

Розподіліть по всій поверхні, щоб товщина тіста була однаковою. Має вийти прямокутник завтовшки 1,5-2 см. Краї підрівняйте. Духовку увімкніть завчасно, щоб розігрілася до 180 градусів. Випікайте сирний корж 25 хвилин. Можливо, знадобиться ще кілька хвилин, щоб він зарум’янився.

Торт Кокосова ніжність без борошна

Тим часом заваріть крем. У сотейнику змішайте молоко, цукор, крохмаль та жовток. Усе перемішайте вінчиком. Грудочок крохмалю не повинно бути. Поставте на середній вогонь і варіть крем, допоки не загусне. Постійно помішуйте вінчиком.

Зніміть з плити. Всипте ванільний цукор і перемішайте ще раз. Перекладіть заварний крем у тарілку й затягніть харчовою плівкою. Вона має прилягати до крайка крему, щоб маса не звітрилася. Відставте крем на 30 хвилин. За цей час прохолоне й корж.

Торт Кокосова ніжність без борошна

Розріжте його на 2 рівні частини. До холодного крему додайте 50 г кокосової стружки й перемішайте. На половину коржа викладіть половину крему, розподіливши рівномірно. Накрийте другою половиною коржа. Викладіть решту крему.

Змастіть кремом також боки тортика. Обсипте 20 г кокосової стружки. Відправте торт “Кокосова ніжність” до холодильника на кілька годин. Після чого можете нарізати на порції та чаювати.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".