Рецепт за 1 хвилину: цей ніжний вершковий десерт ви будете готувати щодня – без борошна, желатину і випічки

Десерт за цим рецептом виходить неймовірно ніжним, в міру солодким і не жирним. Готується такий десерт швидко, просто і з доступних продуктів.

Якщо ви любите балувати свою сім’ю смачними рецептами, а стояти біля плити годинами не бажаєте, або просто не маєте на це часу – цей рецепт для вас. Десерт з просоченого печива і ніжного вершково-заварного крему нікого не залишить байдужим. Готується такий десерт просто і швидко, а смак у нього рівня ресторану.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 600;
  • цукор – 4 ст.л;
  • ваніль – 10 г;
  • крохмаль – 3 ст.л;
  • вершки (33 %) – 300 мл;
  • печиво крекерне;
  • молоко – 50 мл.

Спосіб приготування:

У сотейник з товстим дном вливаємо молоко, додаємо цукор, ванільний цукор і крохмаль. Розмішуємо все вінчиком, щоб не було грудочок.

Ставимо сотейник на плиту і варимо на маленькому вогні до загустіння. Суміш потрібно весь час мішати вінчиком. Коли маса стане густою, перекладаємо її миску, накриваємо плівкою вконтакт і охолоджуємо.

Рецепт ніжного вершкового десерту без випічки і желатину
Рецепт ніжного вершкового десерту без випічки і желатину

Холодні вершки жирністю не менше 33% збиваємо міксером до загустіння.

Охолоджений молочний крем збиваємо міксером 2 хвилини після чого порціями додаємо збиті вершки і продовжуємо збивати. Має вийти густий, однорідний, пишний крем.

Беремо форму. В окрему миску наливаємо молоко. Воно слуговатиме пропиткою. Затяжне або крекерне печиво вмочаємо у молоко з двох сторін і викладаємо у форму першим шаром. Далі викладаємо щедрий шар крему. Потім повторяємо шар просоченого печива і крему. Має вийти 3 шара печива, а завершальним шаром має бути крем.

Рецепт ніжного вершкового десерту без випічки і желатину
Рецепт ніжного вершкового десерту без випічки і желатину

Зверху десерт можна присипати какао або натертим шоколадом. Готовий десерт залишаємо в холодильнику настоятися 1-2 години і смакуємо.

Десерт виходить дуже ніжним, вміру солодким і легким.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.

Народить під час фіналу Євробачення? Джамала показала своїх підрослих синів, а на підході вже третій

Українська співачка і переможниця Євробачення Джамала знову знаходиться під мікроскопом у громадськості, але на цей раз привід не пов'язаний з її творчістю чи позитивними новинами про кар'єру.

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.