Свекруха готує цей пиріг кожен день, і мене навчила: простий і дуже смачний манник на кефірі до чаю

Манник за цим рецептом виходить неймовірно смачним, вологим і має шовковисту структуру. Готується він дуже просто, з доступних інгредієнтів, а смак виходить відмінним.

Випічка з манкою досить популярна у нашій країні. Це й не дивно, адже замінивши борошно на манку, пироги стають більш вологими і мають цікавіший смак. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий і простий рецепт манника, який сподобається всім членам вашої сім’ї. Крім того, що він дуже смачний, він дуже легко готується і є відносно бюджетним.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 400 г;
  • манна крупа – 320 г;
  • цукор – 180 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо манку і ретельно перемішуємо до однорідності. Залишаємо манку набухнути на 10-15 хвилин.

В окрему миску перекладаємо м’яке вершкове масло, яйця, сіль, цукор і ванільний цукор. Все ретельно перетираємо вінчиком до однорідності. Можна скористатися міксером для зручності. Далі у яєчну масу вводимо набухшу манку, додаємо розпушувач тіста і ретельно розмішуємо. Готове тісто має вийти як густа сметана.

Рецепт смачного манника на кефірі до чаю
Рецепт смачного манника на кефірі до чаю

Форму для випічки змащуємо олією і переливаємо туди тісто. Якщо ви користуєтесь силіконовою формою, змащувати її не треба. Випікаємо манник у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона має залишатись сухою при протиканні пирога.

Рецепт смачного манника на кефірі до чаю
Рецепт смачного манника на кефірі до чаю

За бажанням готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою.

Такий пиріг виходить дуже ніжним і вологим. Він ідеально смакує з ранковою кавою, чи улюбленим чаєм. Також його можна брати у вигляді перекусу на роботу, чи у школу.

За бажанням у такий манник можна додати родзинки, чи інші сухофрукти.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.