Біляші як у дитинстві: секрет найсмачнішого тіста та соковитої начинки. Хоча навіть яйця додавати не треба!

Хочемо познайомити вас з чудовим рецептом приготування біляшів в умовах домашньої кухні. Секрет їх полягає в ідеальних пропорціях. Отже, приготуйтесь до кулінарного задоволення.

Скільки часу знадобиться на смаження, як приготувати смачне тісто, яке можна використовувати надалі навіть для пиріжків, як зробити максимально соковиту начинку — про все розповімо у рецепті.

З кількості продуктів, що вказана в рецепті, вийде приблизно 8 штук біляшів.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 300 г
  • Молоко 1 склянка
  • Дріжджі сухі 0,5 столової ложки
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Цукор 0,5 столової ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки:

  • Фарш з яловичини та свинини 250 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука великого розміру
  • Вода 3 столові ложки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Олія для фритюру

Приготування

Секрет найсмачнішого тіста та соковитої начинки для біляшів
  1. Спочатку приготуйте начинку. Почищену цибулю якомога дрібно поріжте ножем, а потім покладіть її у фарш. Посоліть та поперчіть його. Додайте крижаної води й все ретельно перемішайте. Відставте фарш маринуватися, поки ви будете готувати тісто.
  2. Для цього у глибоку миску просійте борошно. Всипте туди сіль, а потім влийте тепле молоко, у якому попередньо розчиніть дріжджі та  цукор.
  3. Добре замісіть тісто, за потреби додаючи борошно. Коли тісто стане еластичним й ніжним, покладіть його у миску, змащену олією, накрийте миску плівкою та поставте у тепле місто.
  4. Після того на робочій поверхні, змащеній олією, розділіть тісто на 8 рівних шматків та сформуйте з них кульки. Далі накрийте їх плівкою й дайте час їм підійти.
  5. Тепер розкачайте кожну кульку у коржик, покладіть у середину начинку та заліпіть змащеними олією руками так, як на фото, залишаючи у центрі відкритий отвір.
  6. У каструлю або сковорідку з високими бортами влийте олію для фритюру. Розігрійте її до появи легкого білого диму та смажте біляші.
  7. Готові вироби викладайте спочатку на паперовий рушник, а потім — на сервірувальне блюдо.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.