Мій ходовий пиріг на кожні вихідні. Улюблений рецепт: побив усі рекорди за швидкістю приготування

Пиріг за цим рецептом виходить дуже смачним, пухким, ніжним і повітряним. Його можна приготувати швидко і без зайвих зусиль з доступних інгредієнтів.

Тепла, ароматна домашня випічка ніколи не зрівняється з магазинними виробами. Не обов’язково годинами стояти біля плити щоб порадувати своїх близьких смаколиками. Існують рецепти, які готуються дуже швидко, а виходять божественними. Цей сирний пиріг з розряду таких рецептів. Швидко, легко, доступно і неймовірно смачно.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • рослинна олія – 120 мл;
  • кефір – 120 мл;
  • борошно – 280 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л.

Для начинки:

  • кисломолочний сир – 300 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукрова пудра – 4 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером до утворення пишної світлої маси. Далі до збитих яєць додаємо олію, кефір і збиваємо ще 2-3 хвилини. Додаємо до миски просіяне борошно і розпушувач тіста. Збиваємо тісто міксером до однорідності. Готове тісто виходить в’язке і за густиною нагадує густу сметану.

Рецепт пухкого пирога з кисломолочним сиром
Рецепт пухкого пирога з кисломолочним сиром

Підготуємо начинку. Для цього в окремій мисці змішайте кисломолочний сир, яйце і цукрову пудру. Пробийте масу погружним блендером до гладкості. За бажанням можна додати ваніль.

Перекладіть сирну масу у кондитерський мішок і зріжте край.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Видиваємо туди тісто і розподіляємо по формі. За допомогою кондитерського мішка викладаємо сирну масу як на фото.

Рецепт пухкого пирога з кисломолочним сиром
Рецепт пухкого пирога з кисломолочним сиром

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має залишатися сухою.

Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою, ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.

Пиріг виходить дуже смачним, ніжним і пухким.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.