Прийшла з роботи й була приємно здивована: чоловік приготував дуже ніжний тортик-суфле. Все змішав і готово

Цей торт-суфле готується дуже просто. Від звичного нам "Пташиного молока" десерт відрізняється тим, що випікати корж не потрібно. Достатньо змішати інгредієнти – і готово!

Вам знадобиться:

  • 100 г волоських горіхів;
  • 100 г чорносливу.

Для крему:

  • 900 г густої сметани;
  • 6 яєчних білків;
  • 230 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 дрібка лимонної кислоти;
  • 30 г желатина +70 мл води.

Для глазурі:

  • 60 г шоколаду;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 ст.лож. молока.
Торт-суфле без випікання

Замість коржа у нас буде зовсім інша основа. У чашу блендера покладіть волоські горіхи та чорнослив. Подрібніть масу й викладіть на дно форми. Розрівняйте ложкою по всій поверхні.

Сметану перекладіть у чисту полотняну тканинку й відтисніть над мискою зайву рідину. Підвісьте, щоб сироватка витекла, а залишився густий вміст.

Торт-суфле без випікання

У глибоку мисочку викладіть білки з яєць. Додайте сіль та цукор. Перемішайте вінчиком до однорідності. Поставте миску на водяну баню. Кипляча вода не повинна торкатися дна посуду. Тримайте, допоки цукор повністю не розчиниться.

Зніміть миску з вогню. Всипте дрібку лимонної кислоти. Збивайте вінчиком. Спочатку робіть це на малих обертах, поступово збільшуючи швидкість. Має вийти густа біла піна.

Торт-суфле без випікання

В окремій мисочці змішайте желатин із холодною водою. Рідина має покривати повністю. Залиште, щоб він набубнявів.

Густу частину сметани перекладіть у мисочку і збийте міксером. Всипте ванільний цукор. Поступово додавайте білки, продовжуючи збивати масу. Желатин розпустіть у мікрохвильовці. Достатньо буде 20 секунд. Вмішайте його у збиту масу вінчиком.

Торт-суфле без випікання

Залийте основу кремом, накрийте харчовою плівкою та відправте до холодильника на 3 години. Коли дістанете, залийте прохололою глазур’ю. Для цього розтопіть на водяній бані шоколад, додавши шматочок вершкового масла та молоко. Поставте в холодильник ще на 10 хвилин. Форму зніміть, торт-суфле наріжте на порції, і можна пригощати рідню.

Ще один рецепт тортика без випікання дивіться у відео:

Популярне

Схожі статті

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик, День народження доньок — це особливий привід для веселощів.

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.