Такого пирога без випікання ви ще не куштували: насичений лимонний смак і колір. Готується за 15 хвилин

Пиріг із яскраво вираженим лимонним смаком випікати не потрібно. Замість коржа використовуватимемо шоколадне печиво. А лимонний крем доведеться заварити.

Вам знадобиться:

  • 300 г шоколадного печива;
  • 150 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 6 лимонів;
  • 6 яєць;
  • 300 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. крохмалю;
  • 1 ст.лож. води.
Лимонний пиріг без випікання

Лимонний пиріг без випікання готується дуже просто. Печиво поламайте на шматочки. Викладіть у чашу блендера і перетріть на дрібну крихту. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні.

Коли воно прохолоне до кімнатної температури, змішайте з печивом. Має вийти волога крихта. Викладіть її у роз’ємну форму, яку вистеліть пергаментом. Розподіліть по дну. Якщо діаметр 20 см, зробіть із печива бортики 4 см. Якщо 22 см, то 2 см. Поставте до холодильника, щоб основа прихопилася.

Лимонний пиріг без випікання

Для приготування лимонного крему крохмаль розведіть холодною водою. Лимони ретельно вимийте, дайте обсохнути. Зніміть маленькою теркою жовту цедру, не чіпаючи білого прошарку. Кожен плід розріжте навпіл і вичавіть із нього сік.

Цедру лимонів змішайте з цукром та лимонним соком. Залиште суміш на 15 хвилин. За цей час цедра поділиться ароматом.

Лимонний пиріг без випікання

Яйця розбийте в сотейник. Змішайте вінчиком до однорідної маси. Крізь сито влийте цукрово-лимонну суміш. Цедра не повинна потрапити у каструлю. Поставте сотейник на вогонь. Прикрутіть до середнього. Варіть, постійно перемішуючи, до закипання.

Після цього прикрутіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити, допоки не почне густішати. Не переставайте перемішувати, бо дно може пригоріти. Влийте розведений водою крохмаль. Ще трішки проваріть.

Лимонний пиріг без випікання

Якщо переймаєтеся, що лимонний крем не застигне, додайте ще 1 ч.лож. желатину, розведену у невеликій кількості води. Зачекайте, допоки він набубнявіє, потім введіть у крем. Маса з желатином не повинна кипіти.

Дайте лимонному курду трішки прохолонути. Перелийте в основу з печива. Коли пиріг прохолоне, переставте у холодильник. Ласувати десертом можна лише на наступний день. Кулінарне кільце зніміть, а пиріг наріжте на шматочки й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Тіна Кароль відмовилася перекладати свій російськомовний хіт: причину назвала інша українська співачка

Відома українська співачка Тіна Кароль почала перекладати старі хіти рідною мовою. Втім, не всі композиції знаменитість вирішила змінвати. Причину повідомила Діана Глостер.

За раз з’їла 20 штук, не пошкодувала: нереальні кекси. Краще не повторюйте рецепт – будете готувати постійно

Якщо додати в тісто для кексів апельсин, то випічка стане просто неймовірною. Пишні ніжні солодкі вироби матимуть такий аромат, що не можна буде втриматися, щоб не взяти до рук ще один.

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!