Завалялося трохи фаршу: показую, що я приготувала з нього на вечерю. Картопляна запіканка з м’ясом і сиром

Картопляна запіканка з фаршем смакує всім без винятку. Соковитий м'ясний фарш, картопляне пюре і сирна скоринка чудово поєднуються. Навіть гарнір готувати немає потреби.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 600 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 250 мл молока;
  • 80 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Картопляна запіканка з фаршем та сирною скоринкою

Фарш можете брати з будь-якого м’яса або навіть зробити суміш із різних видів. Якщо з учора залишилася м’ята картопля, скористайтеся нею. Якщо немає, то зваріть картоплю. Обчищені й вимиті бульби наріжте на середні шматочки. Викладіть у каструлю, залийте холодною водою. Після закипання варіть на невеликому вогні 25-30 хвилин. Наприкінці трішки посоліть.

Картопляна запіканка з фаршем та сирною скоринкою

Розігрійте сковорідку, вливши олію. Додайте дрібно нарізану цибулину. Смажте близько 5 хвилин до прозорості, весь час перемішуючи. Викладіть фарш. Лопаткою розбийте його, щоб не було великих грудочок.

Посоліть, поперчіть. Можете додати будь-які інші улюблені спеції. Потушіть на слабенькому вогні під кришкою 15 хвилин.

Картопляна запіканка з фаршем та сирною скоринкою

З готової картоплі злийте воду. Розігрійте молоко й гарячим вилийте у каструлю з картоплею. Розімніть картоплю товкачиком до однорідності. Додайте шматочок вершкового масла й ще раз перемішайте.

Картопляна запіканка з фаршем та сирною скоринкою

У форму для запікання на низ викладіть підсмажений фарш. Зверху викладіть пюре. Натріть сир на тертушці з великими отворами й присипте картоплю зверху. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте 40 хвилин. Сир має розплавитися й набути золотавого відтінку.

Ця смачна сирна скоринка і є фішкою картопляно-м’ясної запіканки. За бажанням, можете додавати будь-які інші овочі – моркву, селеру, солодкий перець тощо.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.