Цей гарнір став для мене “хітом”: готую його до підливи і котлет. Дуже смачний та елементарний рецепт

Варто буде скуштувати першу ложечку такого смачного частування, як ви почнете думати про те, чому раніше не готували цю страву. Ділимось фірмовим рецептом.

Багатьом і досі не подобається така популярна страва, як горохова каша. Комусь не до вподоби її смак, а ось іншим не так подобається реакція організму на подібне частування. Хай там як, але варто обов’язково спробувати приготувати смачне горохове пюре з додаванням шкварок, які точно зроблять смак страви особливим та пікантним. Берімося до справи!

Кулінари поділились простим рецептом смачного гарніру, який готується на основі горохової каші
Кулінари поділились простим рецептом смачного гарніру, який готується на основі горохової каші

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • 1 середня картопля;
  • 100 г свинячих шкварок;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2-3 ст. ложки вершкового масла;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Замочіть горох у воді на цілу ніч. На наступний день потрібно відцідити воду, промити горох кілька разів у проточній воді. Готуйте горох у каструлі, поки він не стане м’яким. Не забудьте додати сіль і перець. Процес приготування може зайняти приблизно 40-60 хвилин. Очистьте та наріжте картоплю на кубики. Варіть картоплю у солоній воді до того часу, поки вона не стане м’якою.

Смажте свинячі шкварки на сковороді до того, як вони стануть золотистого кольору. Позбудьтесь від зайвого жиру, залиште лише шкварки. Додайте до шкварок нарізану цибулю та часник. Смажте до м’якості. Злийте воду з гороху та картоплі, залиште трішки води для того, аби зробити пюре потрібної консистенції. Додайте шкварки та пасеровану цибулю з часником. Додайте вершкове масло, сіль та перець на власний смак. Перетворіть масу в пюре за допомогою блендера або товкучки.

Кулінари поділились простим рецептом смачного гарніру, який готується на основі горохової каші
Кулінари поділились простим рецептом смачного гарніру, який готується на основі горохової каші

Готову страву варто подавати гарячою, прикрасивши її улюбленою зеленню. Доповніть смаколик підливою або м’ясом – вони будуть чудово смакувати разом. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час від часу влаштовую рідним кавказький сніданок: готую справжні хачапурі по-аджарськи з листкового тіста

Майже справжні хачапурі по-аджарськи можна легко приготувати на українській кухні. Для цього знадобиться листкове тісто, а приготувати човник – справа рук техніки.

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.