Торт “Вишневий рай” готую в урочисті дні: зовсім небагато бісквіту й велика купа начинки з ягодами – космос

На перший погляд, може видатися, що створити подібний кулінарний шедевр доволі складно. Тим часом торт "Вишневий рай" гарний на вигляд і дуже смачний. Тож слід спробувати!

Вам знадобиться:

  • 7 курячих яєць;
  • 0,1 ч.лож. солі;
  • 8 ст.лож. цукру;
  • 130 г борошна;
  • 50 г какао.

Для начинки:

  • 300 г вишень;
  • 100 мл коньяку;
  • 230 г вершкового масла;
  • 200 г згущеного молока.

Для глазурі:

  • 150 мл вершків;
  • 30 г цукру;
  • 200 г темного шоколаду.
Торт Вишневий рай із великою кількістю начинки

Приготування бісквітного торта “Вишневий рай” не відбере багато часу. Вишню без кісточок розморозьте. Перекладіть ягоди в мисочку. Всипте 1 ст.лож. цукру, влийте коньяк. Відставте вбік, щоб вишня настоялася.

У глибоченьку мисочку розбийте яйця. Вони мають бути не холодними, а кімнатної температури. Додайте дрібку солі. Збийте міксером, щоб вийшла легка піна. Всипте 3 ст.лож. цукру і продовжуйте збивати. Потім додайте ще стільки ж цукру. Збивайте ще 10 хвилин, щоб маса стала білою та пишною.

Торт Вишневий рай із великою кількістю начинки

В іншій мисці змішайте борошно з какао. Просійте суміш крізь сито. Додайте в яєчну масу частинами, дуже акуратно перемішуючи щоразу. Робіть це лопаткою знизу догори, аби білки не просіли.

Форму вистеліть пергаментом – не лише дно, але й боки. Перекладіть отримане тісто туди. Розподіліть рівномірно по всій поверхні. Духовку увімкніть завчасно, щоб вона встигла нагрітися до 165 градусів. Поставте бісквіт випікатися на 1 годину.

Торт Вишневий рай із великою кількістю начинки

Коли дістанете випічку, звільніть від форми. Вершечок зріжте на 1,5 см. Внутрішню частину бісквіта виберіть ложкою й перетріть на крихту. Мають залишитися бортики завширшки 1,5 см. Змастіть бісквіт зсередини юшкою, яка виникла у вишнях.

Щоб приготувати крем, викладіть у миску згущівку. Влийте розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте ці 2 інгредієнти. Додайте до крему вишні й перемішайте. З’єднайте з бісквітною крихтою і ще раз перемішайте.

Торт Вишневий рай із великою кількістю начинки

На просочений сиропом бісквіт надіньте кулінарне кільце. Викладіть усередину начинку, злегка притиснувши. Накрийте зверху відрізаною кришечкою. Поставте до холодильника на 2-3 години.

Розігрійте вершки у сотейнику. Додайте цукор. Перемішуйте й прогрівайте, допоки цукор не розчиниться. Зніміть з вогню й додайте темний шоколад. Розмішуйте, щоб він повністю розчинився.

Дістаньте торт “Вишневий рай” із холодильника. Перекладіть на блюдо. Залийте шоколадною глазур’ю. Коли вона загусне, можете нарізати свій кулінарний шедевр.

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.