Пиріг, коли немає часу на приготування тіста, але хочеться смачненького: рецепт, на який все міряю склянками

Якщо потрібно швидко і з простих продуктів спекти смачний пиріг до чаю, цей рецепт вам стане при нагоді. Пиріг виходить дуже пухким, ніжним і не сухим.

Просто змішайте кілька простих інгредієнтів і відправте тісто у духовку і у вас вийде неймовірно смачний пиріг. Для його приготування вам не знадобляться ні ваги, ні міксер, ні дороговартісні продукти. Всі інгредієнти вже є у вас вдома. Такий простий, але водночас неймовірно смачний пиріг, який сподобається і дорослим і дітям.

Необхідні інгредієнти:

(склянка – 200 мл)

  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 1 склянка;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • кефір – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • рослинна олія – 0,5 склянки;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • сода – 1 ч.л;
  • ягоди – 200-300 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Все ретельно перемішуємо вінчиком. Вливаємо у яєчну суміш кефір. Він має бути кімнатної температури, або злегка теплим. Також вливаємо олію без запаху і перемішуємо. Всипаємо у рідкі інгредієнти манну крупу. Добре розмішуємо. Далі додаємо просіяне борошно і соду. Розмішуємо все вінчиком до однорідності, щоб не було грудочок. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.

Рецепт смачного і простого пирога на кефірі до чаю
Рецепт смачного і простого пирога на кефірі до чаю

Форму діаметром 20 см вистеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом дно і стінки форми. Переливаємо тісто у форму. На верх викладаємо ягоди. Можна взяти і свіжі і заморожені ягоди. Найкраще підійдуть ягоди з кислинкою: смородина, малина, а також смакуватиме вишня. Викладаємо ягоди на верх тіста.

Рецепт смачного і простого пирога на кефірі до чаю
Рецепт смачного і простого пирога на кефірі до чаю

Ставимо пиріг у розігріту духовку випікатися при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона має залишатися сухою.

Готовий пиріг виймаємо з духовки і за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Так роблять “шефи”: як вибрати правильне м’ясо на шашлик, щоб він був соковитим і смачним + рецепт маринаду

Настає тепла літня пора, а отже, настає пора пікніків із шашликом. Сьогодні ми розповімо, як правильно вибирати м'ясо для цієї страви. Також розкриємо секрет приготування найкращого маринаду.

Який манікюр найчастіше робить Настя Каменських: цей стиль ніколи не пасуватиме Тіні Кароль (Фото)

Настя Каменських – одна з найстильніших жінок українського шоу-бізнесу. Вона не лише гарно одягається, а й робить найбільш трендовий манікюр у цьому сезоні.

Рецепт привезла з-за кордону. Тепер усі випрошують ці секрети: соковиті млинці з начинкою по-арабськи

Млинці знайомі всім нам із дитинства, це проста і смачна страва на будь-який момент. У їхнє приготування можна додати креативу. Сьогодні ми підготували ситний рецепт млинців із начинкою по-арабськи.