Дуже задоволена цим тістом. Рецепт сама собі написала: універсальне тісто для випічки. М’яке і волокнисте

Секрет ідеальної випічки не у золотих руках господині, а в її вміння приготувати правильне тісто. Ділимось рецептом універсального тіста для будь-якого виду випічки.

Навчитись готувати ідеальну випічку мріє кожна господиня. Для цього не потрібно мати особливих знань і навіть досвіду потрібно мінімум – увесь секрет в тому, аби правильно замішати тісто. Для цього просто потрібно дослухатись до порад бувалих кулінарів і господинь, а вже з часом усе запам’ятається. Від вашої випічки, приготованої на основі такого універсального тіста, не зможуть відірватись навіть ті, хто так уважно стежить за своєю фігурою. Отже, берімося до справи!

Кулінари розповіли, як правильно готувати універсальне тісто, яке підійде для будь-якої випічки
Кулінари розповіли, як правильно готувати універсальне тісто, яке підійде для будь-якої випічки

Інгредієнти:

  • 2,5 чашки пшеничного борошна;
  • 1 чашка цукру;
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста;
  • 1/2 ч. ложка солі;
  • 1 чашка масла;
  • 2 яйця;
  • 1/4 чашки молока.

Спосіб приготування:

Готувати таке тісто доволі просто – в цьому його основна перевага. Для початку потрібно у великій мисці змішати просіяне пшеничне борошно, цукор, розпушувач для тіста та трішки солі. Наступним кроком потрібно додати в отриману суміш м’яке масло і, використовуючи ложку для перемішування, змішати всі інгредієнти, доки суміш не стане подібною до крихти.

В іншій мисці розбийте яйця та додайте, якщо готуєте солодку випічку, трішки ванільного екстракту. Змішайте все з молоком або йогуртом. Поступово додавайте рідку суміш у сухі інгредієнти, доки не утвориться м’яке тісто. Слідкуйте за консистенцією. Якщо тісто дуже липке, можна додати невелику кількість борошна. Обгорніть тісто плівкою та залиште його в холодильнику протягом 30-60 хвилин для охолодження та стабілізації.

Кулінари розповіли, як правильно готувати універсальне тісто, яке підійде для будь-якої випічки
Кулінари розповіли, як правильно готувати універсальне тісто, яке підійде для будь-якої випічки

З готового тіста ви можете робити будь-яку улюблену страву – пиріжки, пироги, будь-яку іншу випічку та навіть вареники з пельменями. Найголовнішим етапом є дати тісту настоятись, інакше воно в результаті буде не таким ніжним і пишним. Експериментуйте та готуйте улюблені страви на своїй кухні. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.