Шикарні кекси без яєць і масла: рецепт “з нічого” за 20 хвилин. Мої наминають їх завжди до останньої крихти

Всього з чотирьох основних інгредієнтів можна приготувати неймовірно смачні, пухкі і вологі кекси. Рецепт дуже простий і бюджетний, а смак випічки виходить неймовірним.

Кекси – випічка, яка зазвичай включає у себе багато яєць, вершкового масла та цукру. Такі кекси виходять, звісно, смачними, але дуже калорійними і дороговартісними у приготуванні. Пропонуємо до вашої уваги рецепт кексів, які виходять не менш смачні, ніж класичні, але готуються набагато простіше з доступних продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 220 г;
  • цукор – 100 г;
  • кефір – 250 мл;
  • олія без запаху – 50 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • сода – 0,5 ч.л.

Добаки:

  • родзинки – 50 г;
  • сушена вишня – 50 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо цукор, додаємо ванільний цукор, дрібку солі і рослинну олію без запаху. Все ретельно перемішуємо вінчиком. Далі додаємо кефір. Він обов’язково має бути кімнатної температури, або ледь теплим. Перемішуємо. Додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно з содою. Розмішуємо вінчиком до однорідності, щоб не було грудочок.

За бажанням у тісто можна додати різні добавки: горіхи, сухофрукти, шоколадні дропси та інше. Якщо додаєте сухофрукти, їх потрібно попередньо промити у окропі і добре просушити. Готове тісто виходить досить густим і в’язким.

Рецепт пухких і вологих кексів без яєць і масла
Рецепт пухких і вологих кексів без яєць і масла

Викладаємо тісто у формочки для кексів. Заповнюємо формочки на ⅔ всього об’єму. Також такий кекс можна пекти в одній великій формі.

Рецепт пухких і вологих кексів без яєць і масла
Рецепт пухких і вологих кексів без яєць і масла

Випікаємо кекси у зарання розігрітй формі при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, вона має залишатися сухою.

Готові кекси писипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Вони виходять дуже пухкими, ніжними і вологими. Кекси за цим рецептом не черствіють кілька днів і залишаються свіжими.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Слава Соломка знає про життя Олі Фреймут і її чоловіка за кордоном більше за інших: “Вона поїхала назавжди”

Телеведучий Слава Соломка висловився щодо виїзду за кордон своєї колеги, Ольги Фреймут, яка перебралася до Лондона не лише з дітьми, але й з чоловіком.

Це так просто, що будете готувати по 2 рази на тиждень: картопля, запечена у фользі з морквою та ковбасою

У сучасному темпі життя, коли час — це найбільша цінність, поєднання простоти, бюджетності та смаку в стравах — золотий стандарт. І що може бути краще, ніж картопля, запечена у фользі?

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.