Знайшла новий десерт – лише 50
калорій на 100 г, без цукру, борошна та яєць: 2 інгредієнти, але як смачно

Завдяки простим та недорогим інгредієнтам можна приготувати низькокалорійний десерт, який з легкістю може позмагатися з тортиками та шоколадками. Рецепт у статті.

Скоро літо, але все одно хочеться насолодитися смачним десертом, не переймаючись за калорії та шкідливість продуктів? Пропонуємо вам спробувати унікальний рецепт, який точно здивує вас своєю простотою та смаком. Цей низькокалорійний десерт-суфле з двох інгредієнтів стане ідеальним варіантом для заміни магазинних тістечок та порадує ваші смакові рецептори без зайвих вуглеводів та калорій.

Нізькокалорійний десерт з простих інгредієнтів. Без борошна та цукру
Нізькокалорійний десерт з простих інгредієнтів. Без борошна та цукру

Інгредієнти:

  • 10 грамів желатину
  • 50 мл води
  • 300 мл ряжанки
  • 2 чайні ложки какао
  • Підсолоджувач за бажанням

Приготування:

  1. Розчиніть желатин у 50 мілілітрах води та залиште його на 5-10 хвилин для набухання.
  2. Використовуйте маленькі порційні формочки або виберіть одну більшу форму для суфле. Покрийте форми плівкою або змастіть олією, щоб легко виймати суфле.
  3. У мисці змішайте ряжанку та какао до однорідності. Додайте підсолоджувач за смаком, якщо потрібно.
  4. Додайте розтоплений на паровій бані або в мікрохвильовій печі желатин до суміші з ряжанкою та какао та добре перемішайте. Далі найцікавіше. Потрібно ретельно перебити суміш блендером до отримання повітряних бульбашок на поверхні маси. Саме ці бульбашки й будуть створювати ефект суфле після застигання.
  5. Рівномірно розлийте отриману масу в підготовлені форми та поставте у холодильник на 2-3 години або до повного застигання.
  6. Подаємо суфле у вигляді порційних десертів або у формі одного великого суфле, який кожен накладе собі в особисту тарілку. Прикрасьте за бажанням шматочками фруктів або цукатами для більш яскравої подачі.

Цей простий та низькокалорійний десерт-суфле здивує вас своєю ніжністю та ароматом, а його приготування займе всього кілька хвилин вашого часу. Відкрийте для себе новий спосіб насолоджуватися солодкими десертами, не шкодячи вашому здоров’ю та фігурі.

Популярне

Схожі статті

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.

Печу щось середнє між біляшами та пиріжками, але смачно так, що не відірватися: гриби з курятиною в тісті

У світі кулінарії існують страви, які не можна точно віднести до якогось конкретного кулінарного жанру, але вони завжди вражають своєю оригінальністю. Одна з таких — гриби з курятиною в тісті.