Відкрила останню банку солоних огірків і зробила з них овочеву ікру на хліб: вже всі мої подруги так готують

Апетитна та з особливим смаком – ось як можна описати таку овочеву ікру, яку смачно куштувати з підсмаженим на пательні хлібом. Обов'язково спробуйте приготувати і собі таку закуску.

Офіційно настала календарна весна, а тому можна потрохи думати про те, що робити із залишками зимової консервації. Якщо влітку та восени ви зробили занадто багато закусок, а тепер не можете вирішити, куди їх подівати, ділимось таким рецептом. Із додаванням солоних огірків ви легко зможете приготувати апетитну овочеву ікру, смак якої не залишить вас байдужими. Зберігайте цей рецепт собі та діліться ним із друзями!

Господиня розповіла, що можна приготувати із залишків зимової консервації – смачна овочева ікра
Господиня розповіла, що можна приготувати із залишків зимової консервації – смачна овочева ікра

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 штуки;
  • Помідори – 3-4 штуки;
  • Солоні огірки – 4 штуки;
  • Цибуля – 1 середня;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Рослинна олія – 2-3 ст. ложки;
  • Томатна паста – 2 ст. ложки;
  • Сіль і перець на смак;
  • Цукор – 1 ч. ложка;
  • Лимонний сік – 1 ч. ложка;
  • Зелень (петрушка або кріп) – для подачі.

Спосіб приготування:

Баклажани вимийте та наріжте на кубики. Помідори також наріжте, солоні огірки нашаткуйте дрібненькими кубиками. Цибулю та часник очистьте від лушпиння та дуже дрібно наріжте. У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю та часник до м’якості.

Додайте баклажани та смажте на середньому вогні до того часу, поки вони не стануть м’якими. Додайте нарізані помідори та томатну пасту. Декілька хвилин помішуйте та готуйте, доки овочі не стануть м’якими. Додайте солоні огірки, сіль, перець та цукор. Готуйте ще 5-7 хвилин на помірному вогні. За бажання, додайте лимонний сік для свіжого смаку. Зніміть ікру з вогню та залиште її охолоджуватись.

Господиня розповіла, що можна приготувати із залишків зимової консервації – смачна овочева ікра
Господиня розповіла, що можна приготувати із залишків зимової консервації – смачна овочева ікра

Готову овочеву ікру потрібно подавати охолодженою, адже так вона смакує найкраще. Подавайте закуску на шматочках підсмаженого чорного хлібу. Прикрасьте смаколик тертим часником і свіжою зеленню. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.