Салат “Мімоза” на 8 березня подаю у вигляді суші: гості у повному захваті і всі як один випрошують рецепт

Салат "Мімоза" можна перемішати в салатниці, можна викласти шарами на блюдо або ж піти ще далі й зробити ідеальний святковий варіант – у вигляді суші. Має яскравий вигляд та неперевершений смак.

Вам знадобиться:

  • 1 банка рибних консервів в олії;
  • 6 яєць;
  • 150 г картоплі;
  • 150 г моркви;
  • 2 плавлених сирки;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 100 г майонезу;
  • 1 дрібка солі.
Салат Мімоза у вигляді суші

Для салату-суші “Мімоза” відваріть картоплю та моркву до готовності. Почистьте овочі. Яйця потрібні зварені круто. Їх теж позбавте від шкаралупи. Майонез бажано робити домашній, але можна скористатися й магазинним варіантом.

У відварених яєць відділіть окремо білки від жовтків. Натріть їх по черзі на дрібній тертушці. Картоплю з морквою також натріть на цій же тертушці й викладіть на окремі тарілки. Цибулю вимийте, стряхніть від крапель води й наріжте дрібно.

Салат Мімоза у вигляді суші

Рибні консерви розітріть виделкою до утворення однорідної маси. Попередньо злийте юшку з банки. Вистеліть дошку, на якій робитимете суші, кількома шарами харчової плівки.

Першим шаром викладіть жовток, сформувавши з нього прямокутник. Приблизні розміри 15х30 см. Майонез перекладіть у целофановий пакет, відріжте кінчик і вичавіть тоненькою сіточкою.

Салат Мімоза у вигляді суші

Плавлені сирки потримайте у морозилці близько 20 хвилин. Тоді їх легко буде натерти поверх жовтків. Розділіть рівномірно й зробіть сіточку з майонезу. Викладіть натерту моркву. Тільки не викладайте на краї – зробіть відстань у 1 см з усіх боків. Покрийте легким шаром майонезу. Надалі кожен наступний шар має бути вужчим за попередній.

Тепер на черзі білок. Виклавши, легенько утрамбуйте його та притрусіть зеленою цибулею. Знову тоненький шар майонезу. Далі – картопля. Трішки присоліть. Прикрасьте майонезом і викладіть рибні консерви.

Салат Мімоза у вигляді суші

Загортати рулет треба з двох боків одночасно, тому знадобиться допомога помічника. Підгорніть та злегка утрамбуйте. Зафіксуйте стики прищіпками. Відправте на 3 години до холодильника.

Коли дістанете, акуратно позбавте суші “Мімоза” від плівки та наріжте на порційні шматочки. Викладіть на тарілки й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Заливний пиріг із картоплею готую на вечерю або для раптових гостей: швидко, смачно, ситно, ароматно

Вечерю можна приготувати нашвидкуруч, якщо запланувати заливний пиріг із картоплею. тісто дуже швидко готується на кефірі, а місити його руками взагалі не доведеться. При цьому виходить ситно.

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.