Це, мабуть, найлегший пиріг у світі: забудьте про інші рецепти. Італійський тортик 12 ложок без вагів

Рецепт цього пирога нереально простий і зрозумілий, а результат вас точно приємно здивує. Пиріг виходить дуже пухким, ніжним і вологим всередині.

Якщо ви любите радувати свою сім’ю смаколиками, але стояти довго біля плити не хочете, або просто не маєте часу, цей рецепт для вас. Для приготування цього пирога вам не знадобляться ні ваги, ні міксер, ні дорогі інгредієнти. Просто все змішайте і відправте у духовку. Пиріг не дарма називається “12 ложок”, адже майже всі інгредієнти для нього потрібно покласти у кількості 12 ложок. За смаком ця випічка нагадує кекс, адже він такий же вологий і ароматний в середині.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 12 ст.л;
  • рослинна олія без запаху – 12 ст.л;
  • молоко – 12 ст.л;
  • борошно – 12 ст.л;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цедра і сік половини лимона.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Все розмішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо у цю суміш молоко та олію. Ще раз добре розмішуємо.

З половинки лимона натираємо цедру та вичавлюємо сік і додаємо до тіста. Далі поступово у рідкі інгредієнти вводимо просіяне борошно разом з розпушувачем тіста. Вимішуємо тісто до однорідності, щоб не було грудочок. Готове тісто має вийти густиною, як сметана.

Рецепт пухкого та вологого італійського пирога 12 ложок
Рецепт пухкого та вологого італійського пирога 12 ложок

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо туди тісто. Ставимо пиріг в зарання розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів орієнтовно 40 хвилин. Якщо пиріг швидко почне припікатися зверху, накрийте його фольгою.

Готовий пиріг за бажанням можна присипати цукровою пудрою. Подавайте випічку разом з чаєм, кавою, чи іншим улюбленим напоєм. Пиріг виходить дуже пухким, ніжним і вологим. За бажанням у тісто можна додати родзинки, або інші сухофрукти, тоді пиріг ще більше буде нагадувати кекс.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.