Вічна популярність та хвилинка ностальгії: шаровий печінковий салат з маминого старого кулінарного записника

Колись ця закуска була неймовірно популярною на застіллях наших батьків. Ситна, поживна, відносно недорога, а, головне, смачна страва готувалась для численних гостей та родичів.

Чому б не повторити цю страву та не згадати кулінарне минуле?

Рецепт простий, без заморочок та зайвої метушні. Печінковий торт — так називали цю страву в не такому вже й далекому часі. Впевнені, що він і досі може бути досить актуальним.

Інгредієнти

  • Свиняча або яловича  печінка 800 г
  • Цибуля ріпчаста велика 2 штуки
  • Морква середнього або великого розміру 2-3 штуки
  • Часник 2-3 зубчики
  • Яйця середнього розміру 3 штуки
  • Молоко жирністю від 2,5% 100 мл
  • Борошно 100 г
  • Майонез на ваш смак, але в достатній кількості, щоб страва не вийшла сухою
  • Зелена цибуля 1 пучок
  • Кріп 1 пучок

Приготування

Шаровий печінковий салат
  1. Спочатку потрібно приготувати таке печінкове тісто на коржі для торта. Для цього відчищену від плівок, помиту та обсушену печінку наріжте спершу на шматки, а потім пропустіть через м’ясорубку. Потім вбийте туди яйця, влийте молоко, всипте просіяне борошно, сіль та перець. Все дуже ретельно перемішайте. Дайте тісту настоятися, а тоді на розігрітій олії у сковорідці випікайте млинці-коржі з обох боків до красивої скоринки на середньому вогні.
  2. Тепер приготуйте засмажку. Цибулю почистьте від лушпиння, наріжте дрібно та спасеруйте в олії. Додайте до неї моркву, почищену та натерту на грубій терці. Посоліть та дайте охолонути. Після того змішайте з майонезом. Вичавіть часник. Всипте порізану зелень цибулі та кропу. Перемішайте.
  3. Далі на кожен млинець викладайте начинку та формуйте торт. Останній корж зверху змастіть просто майонезом, так само як і боки торта. Посипте подрібненою зеленню або проявіть креатив та прикрасьте згідно зі своєю фантазією. Поставте у холодильник на пару годин, а тоді частуйте близьких.

Популярне

Схожі статті

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.

Тіна Кароль подала знак, що завершує кар’єру співачки: зірка натякнула, якій справі тепер присвятить себе

Останнім часом набирає обертів новий проєкт Тіни Кароль, яким поп-діва захопилась настільки, що її сольна кар'єра опинилась на другому плані.

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.