Курка в сметанному соусі з грибами: вечеря за 30 хвилин, краще ніж у ресторані. Гості просять давати з собою

Куряче філе за цим рецептом виходить неймовірно ніжним та соковитим. Спробуйте приготувати цю страву один раз і вона неодмінно стане вашим фаворитом.

Курка з грибами і вершками, чи сметаною – це класичне поєднання, яке не може не подобатись. Ці інгредієнти ідеально поєднуються між собою і утворюють цілу гаму смаку. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт приготування курки з грибами. Цю страву можна подавати до різних гарнірів, а якщо змішати її з відвареними спагетті, то вийде справжня ресторанна паста.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • печериці – 500 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • сметана – 300 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Печериці ретельно миємо і нарізаємо шматочками. Якщо гриби маленького розміру, наріжте їх навпіл, чи на 4 частини, якщо гриби великі – нарізайте пластинками. Обсмажуємо гриби на сухій пательні. Печериці мають пустити сік, його треба повністю випарувати. Лише після цього додаємо до грибів олію, сіль та перець. Далі вкидаємо до печериць смажитись цибулю. Її потрібно нарізати четверть кільцями.

Рецепт соковитого курячого філе з грибами в сметанному соусі
Рецепт соковитого курячого філе з грибами в сметанному соусі

Куряче філе нарізаємо смужками. М’ясо солимо, перчимо і додаємо сухий часник. В окремій сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо курку з двох сторін до рум’яної скоринки.

Коли гриби з цибулею зарум’яняться, додаємо до них сметану і ретельно перемішуємо. Коли сметана закипить, додаємо у пательню натертий твердий сир. Все добре розмішуємо і тушкуємо на повільному вогні 2-3 хвилини. Далі у грибно-сметанну суміш перекладаємо обсмажену курку.

Рецепт соковитого курячого філе з грибами в сметанному соусі
Рецепт соковитого курячого філе з грибами в сметанному соусі

Тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин. В кінці вичавлюємо в пательню пару зубчиків часнику і додаємо нарізану зелень.

Подаємо страву до столу гарячою. Вона ідеально смакує з картоплею пюре і спагетті.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.