Беру кефір, 1 яйце і 10 хвилин. Чоловік з’їдає по 10 штук і не гладшає – рецепт швидких сирних хачапурі

Ліниві хачапурі за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Тісто м'яке і пухке, а начинки багато і вона приємно тягнеться. Готуються такі смаколики буквально 10 хвилин.

Хачапурі – відома грузинська страва, яка здобула популярність у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні. Готують цю випічку з дріжджового тіста з начинкою із великої кількості сиру. Запікають хачапурі у духовці. Для того, щоб приготувати цю страву за класичним рецептом, потрібно витрати не одну годину часу. Та є більш простий і швидкий рецепт хачапурі, які виходять не менш смачними. Такі хачапурі готуються без дріжджів і смажаться на сковороді.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • кефір – 300 мл;
  • сіль – 1 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • олія – 3 ст.л;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • борошно – 450 г.

Для начинки:

  • сулугуні – 300 г;
  • яйце – 1 шт.

Спосіб приготування:

У глибоку миску наливаємо кефір. Він має бути кімнатної температури, або ледь теплий. Додаємо до кефіру сіль, цукор і яйце. Розмішуємо вінчиком до однорідності. Далі всипаємо розпушувач тіста і також перемішуємо. Вливаємо олію і поступово вводимо просіяне борошно. Замішуємо тісто, воно має вийти пружним, м’яким і еластичним. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин.

Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 10 хвилин
Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 10 хвилин

Сир сулугуні натираємо на крупній тертці і змішуємо його з одним яйцем.  Тісто і начинку ділимо на 4 рівні частини. Розкачуємо тісто у пласт 3-4 мм. В середину пласта викладаємо частину натертого сиру, защіпуємо.

Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 10 хвилин
Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 10 хвилин

Розкачуємо тісто з сиром в один млинець товщиною 0,5 – 1 см. Так робимо й з іншим тістом та начинкою. Обсмажуємо хачапурі з двох сторін на сухій пательні. Кришкою не накриваємо вогонь має бути середнім.

Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 10 хвилин
Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 10 хвилин

Смажимо хачапурі до золотистої скоринки, а після смаження змащуємо їх вершковим маслом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик, День народження доньок — це особливий привід для веселощів.

Потапу в Німеччині таке й не снилось: Клавдія Петрівна оголосила про другий концерт у Палаці спорту в Києві

У гру "Хто ж насправді Klavdia Petrivna?" втягуються все більше людей – просто любителів музики та зірок. Таємнича артистка пообіцяла зняти свій балахон та капелюх під час сольного концерту.

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.