Якщо залишилось трішки картоплі, готую ліниві вареники: замішала та зварила — все дуже просто! Рецепт

Пропонуємо приготувати ліниві вареники з картопляного пюре, які сподобаються як дорослим, так і дітям. Якщо ви ще ніколи не куштували цю страву, то радимо спробувати!

Ліниві вареники з картоплею або палюшки — чудовий варіант для швидкого обіду або вечері. Готувати такі палюшки — одне задоволення, а результат приємно здивує. Страва виходить дуже ніжною та смачною. Вона не вимагає замішування тіста та защипування кожного вареника, тому полюбилась багатьма. Розгляньмо цей рецепт детальніше.

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Чорний мелений перець – до смаку
  • Спеції – до смаку
  • Цибуля – 3 шт.
  • Рослинна олія для смаження
Готую ліниві вареники з картоплею
Готую ліниві вареники з картоплею

Покроковий рецепт

  1. Підготувати необхідні інгредієнти.
  2. Цибулю очистити та нарізати довільними кусочками. На сковороді розігріти рослинну олію та обсмажити в ній цибульку до золотистості. Посолити й забрати з плити.
  3. Очистити та відварити картоплю до повної готовності. Злити з каструлі воду, додати сіль, чорний мелений перець, спеції та розтерти в пюре за допомогою товкача.
  4. Розбити одне яйце та добре перемішати.
  5. Поступово просіювати пшеничне борошно та замішувати тісто спершу лопаткою, а потім руками (повинно бути м’яким і трошки липким).
  6. Посипати робочу поверхню борошном і викласти на неї тісто. Відщипувати тісто невеликими шматочками. Кожен шматочок розкачати в ковбаску, а потім нарізати кружечками. З кожного кружечка сформувати заготовку бажаної форми та викладати на кухонну дощечку.
  7. Набрати воду в каструлю, поставити на плиту та довести до кипіння. Занурити заготовки в окріп. Як тільки вареники спливуть, варити протягом 2 хвилин, помішуючи, а потім дістати їх із каструлі.
  8. Подавати страву зі смаженою цибулею та зі свіжою зеленню, розтопленим вершковим маслом або зі шкварочками. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.