Як народжуються рецепти: вчора ще один внесла в блокнот – цю смачну вечерю навіть допрацьовувати не довелося

Якщо хочеться приготувати на вечерю щось оригінальне, візьміть курячу печінку та стушкуйте її у вершках. Буде неймовірно ароматно, ніжно й смачно. За 40 хвилин упораєтеся.

Вам знадобиться:

  • 600 г курячої печінки;
  • 150 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст.лож. вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. хмелі-сунелі;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 0,25 ч.лож. солі.
Печінка у вершках на вечерю

Домашнім обов’язково сподобається куряча печінка, стушкована у вершках. Замість курячої можете взяти свинячу, яловичу чи індичу. Печінку мийте у кількох водах до чистої. Виріжте жирові прошарки та залишки жовчі.

Печінка у вершках на вечерю

Обчищену цибулю наріжте півкільцями. Якщо не любите їсти цибулю, додайте у сковорідку цілу цибулину, а потім відкинете. Поставте пательню на середній вогонь. Покладіть шматочок вершкового масла. Коли розчиниться, викладіть цибулю і підсмажте до прозорості близько 3 хвилин.

Печінка у вершках на вечерю

Додайте підготовлену печінку. Перемішайте. Тушіть, накривши кришкою, 15 хвилин. Під кінець прикрутіть вогонь до мінімуму. Влийте вершки. Бажано, щоб вони були не менше 20% жирності. Додайте сіль та спеції. Перемішайте. Коли закипить, потушіть 2 хвилини. Викладіть на тарілки за кількістю їдоків і подавайте до столу.

Гарнір

На гарнір для печінки підходять будь-які каші чи макарони. Та найкраще смакує картопля, приготовлена у фользі. Обчистьте бульби середнього розміру, змастіть олією та загорніть у фольгу. Додайте туди ще трішки покришеної цибулі та сіль.

Печінка у вершках на вечерю

Запікайте за температури 250 градусів близько 40 хвилин. Потім дістаньте. Додайте шматочок вершкового масла і поверніть у духову шафу на 5 хвилин. Духовку вимкніть, а картоплю не виймайте – нехай ще трішки доходить.

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.