Часникові булочки печу за швидким й простим рецептом: для мене борщ не такий, якщо замість них – хліб

Хвала тому, хто вигадав часникові булочки до борщу! Ніщо так не підкреслить смак прекрасної української страви як пахучі, пухкі та неймовірно смачні солоні булочки, политі часниковим соусом.

І хоча в основі цієї чудової випічки дріжджове тісто, готується вона швидко та легко. За рецептом, який ми вам пропонуємо, з випіканням впорається будь-хто, навіть початківець.

Не більше 30 хвилин доведеться витрати на цей процес, а задоволення отримає як пекар, так і їдоки.

Форму для випікання попередньо потрібно щедро змастити рослинною олією, а духовку, розігріти до температури 180°C.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно 3 стандартні склянки
  • Вода кімнатної температури 1 склянка
  • Дріжджі сухі 1 столова ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Соняшникова олія 3 столові ложки
  • Петрушка або кріп 1 пучок
  • Часник 3-4 зубчики
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений на ваш смак

Приготування

Рецепт булочок з часником до борщу
  1. У зручний посуд двічі просійте борошно. Сформуйте з нього гірку, а тоді поступово вливайте у її центр цівкою воду та замішуйте тісто.
  2. У процесі всипайте сіль, цукор та дріжджі. На останок додайте соняшникову олію. Дуже добре все перемішуйте спочатку лопаткою, а потім руками.
  3. Далі змастіть руки в оливкову олію та сформуйте з тіста кульки однакового розміру, які потім покладіть у підготовлену форму для випікання так, як на фото.
  4. Накрийте форму плівкою та дайте виробам відпочити 5 хвилин, а тоді відправляйте у заздалегідь розігріту духовку на 25 хвилин.
  5. У цей час приготуйте соус. Для цього якомога дрібно нашаткуйте петрушку, пресом розчавіть часник. У посуді змішайте часник, петрушку, сіль, перець та оливкову олію.
  6. Готові булочки гарячими змастіть часниковим соусом. Дайте певний час булочкам просочитися, а тоді подавайте до борщу.

Популярне

Схожі статті

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.

Слава Дьомін зізнався Златі Огнєвіч у почуттях, а зірка вже вагітна від іншого: такого нареченого прогледіла

У світі шоу-бізнесу неабияк часто відбуваються історії кохання, які схожі на сценарії кінофільмів. Однак, іноді навіть найбільш яскраві зірки не захищені від реальних емоцій і складних відносин.

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.