Солодка ковбаска без шоколаду та без духовки: беру печиво, какао та горіхи. Рецепт замінив магазинні цукерки

Ділимося простим, але дуже смачним рецептом шоколадної ковбаски до чашки улюбленого чаю або кави. Такий десерт готується з какао-порошку, подрібнених горіхів і печива.

Усі з дитинства пам’ятають шоколадну ковбаску з печивом і горіхами, адже вона була однією з улюблених ласощів багатьох дітей. Цей шоколадний десерт без випікання стане гарним доповненням до чаювання, а його приготування не займе багато часу.

Інгредієнти

  • Печиво (пісочне або шоколадне) – 500 г
  • Горіхи – 100 г (за бажанням)
  • Какао-порошок – 3-4 ст. ложки
  • Цукор – 3-6 ст. ложок
  • Вершкове масло – 180 г
  • Молоко – 150 г

Для посипання

  • Цукрова пудра
  • Кукурудзяний крохмаль
Солодка ковбаска без шоколаду та без духовки
Солодка ковбаска без шоколаду та без духовки

Приготування

  1. Підготувати необхідні інгредієнти.
  2. Розламати печиво на невеликі кусочки та перекласти в глибоку миску. Рекомендується вибирати пісочне печиво або шоколадне, але підходить будь-яке.
  3. Просушити горіхи на сковороді й залишити повністю вистигати. Відправити в чашу блендера (або подрібнити звичайним ножем), збити в дрібну крихту та додати до печива. Горіхи можна замінити сухофруктами.
  4. В сотейнику поєднати вершкове масло, цукор, какао-порошок і влити молоко. Поставити каструлю на плиту. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, доки масло повністю не розтопиться і маса не стане однорідною. Як тільки маса почне кипіти, зняти з плити та влити в миску до печива з горіхами. Добре перемішати ложкою.
  5. Поділити масу на дві однакові половини та розподілити у два окремі пакети. Видалити з пакета повітря та надати масі форму ковбаски. Якщо у вас немає пакетиків, можна взяти харчову плівку.
  6. Сформовані ковбаски прибрати в холодильник або в морозильну камеру на кілька годин до повного застигання.
  7. Змішати цукрову пудру з кукурудзяним крохмалем. Звільнити ковбаски з пакетів і посипати зверху готовою сумішшю. Спробуйте!

Популярне

Схожі статті

Вагітна Ірина Федишин похизувалася животиком, який ніжно погладжував благовірний Віталій Човник: “Секрет”

У своєму свіжому кліпі "Секрет" Ірина Федишин здивувала фанів. У відео можна побачити чоловіка співачки Віталія Човника, який гладить чималенький животик дружини.

Копія відомого батька: Ольга Сумська показала свою молодшу доньку та вразила схожістю з Віталієм Борисюком

Ольга Сумська поділилась рідкісними сімейними знімками. Акторка позувала у сукні-вишиванці поряд із молодшою донькою та здивувала схожістю з батьком.

Приготуйте цей апельсиновий кекс із маком до чаювання: поруч із ним магазинне печиво просто “відпочиває”

Смачне частування з цитрусовим присмаком – найкращий варіант випічки, який тільки може спадати вам на думку. Розповідаємо, як приготувати таку смакоту швидко.