Пончики у фритюрі не смажу: щоб зменшити кількість жиру, запікаю кондитерські вироби в духовці – смакує всім

Пончики багато хто не хоче готувати через надмірну кількість олії. Та якщо запекти ці сирні вироби в духовці, то можна обійтися взагалі без жиру. Чаювання буде неперевершеним.

Вам знадобиться:

  • 250 г кисломолочного сиру;
  • 200 г борошна;
  • 30 г сметани;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.

Для змащування:

  • 2 ст.лож. молока.
Пончики в духовці без фритюру

В глибокій мисці з’єднайте білий та ванільний цукор, сіль та олію. Збийте вінчиком, щоб маса стала однорідною. Додайте сметану та перемішайте. Викладіть сир. Розмішайте. Якщо сир занадто зернистий, перетріть його крізь сито.

Пончики в духовці без фритюру

Сир та сметану бажано брати якомога жирніші. Тоді пончики вийдуть смачнішими. Спочатку додайте 2 ложки борошна та розпушувач. Перемішайте. Починайте частинами додавати решту борошна.

Пончики в духовці без фритюру

Замісіть руками тісто. Воно має стати гладким, м’яким, не липнути до рук. Якщо яйце надміру велике чи сир рідкуватий, може знадобитися трішки більше борошна, ніж указано в рецепті.

Розділіть ковбик тіста на 12 однакових частин. З кожної часточки сформуйте кульку. Трішки приплюскніть і виріжте серединку, щоб вийшов неначе бублик. Деко вистеліть папером для випікання.

Пончики в духовці без фритюру

Викладіть пончики. Змастіть підігрітим молоком. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте близько 25 хвилин. Коли пончики прохолонуть, присипте їх цукровою пудрою. Якщо у процесі випікання дірочки посередині затягнулися тістом, можна додати джем чи варення.

Якщо у вас сир у брикетах, його можна використовувати відразу без будь-якої підготовки. Зернистий та сухуватий бажано розвести невеликою кількістю йогурту чи сметани.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.