Якщо залишився з зими гарбуз, є ідея, що з нього приготувати: ніжний та вершковий крем-суп за 5 хвилин

Починається весна, а гарбузи лежать ще з осені? Є чудовий рецепт – гарбузовий крем суп з вершками. Ця проста та корисна страва справить на вас неабияке враження.

Зі зміною сезону приходить час насолоджуватися найсмачнішими стравами. З осіннього овоча можна приготувати весняну страву – ароматний гарбузовий крем-суп, який не лише смакує чудово, а й зігріває душу. Цей рецепт, який я пропоную, вражає своєю ніжністю та ароматом, завдяки вершкам, які додають йому неповторний смак.

Рецепт гарбузово-вершкового крем-супу
Рецепт гарбузово-вершкового крем-супу

Інгредієнти:

  • Половинка середнього гарбуза (близько 400-500 г), очищений та нарізаний на кубики
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 4 чашки овочевого або курячого бульйону
  • 1/2 чашки вершків
  • Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
  • Свіжа зелень та гарбузове насіння для прикраси

Приготування:

  1. Велику сковороду розігріти на середньому вогні та додати оливкову олію. Додайте нарізану цибулю та часник і смажте протягом 3-5 хвилин, доки цибуля не стане м’якою та прозорою.
  2. Додайте нарізаний гарбуз та смажте, помішуючи, ще приблизно 5 хвилин. Поки гарбуз підсмажується, підготуйте бульйон.
  3. У великій каструлі доведіть овочевий або курячий бульйон до кипіння. Перекладіть підсмажені овочі з у каструлю з бульйоном. Доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь та готуйте на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким.
  4. Зніміть каструлю з вогню і за допомогою блендера змішайте суп до стану однорідного пюре, без шматочків.
  5. Додайте вершки до гарбузового крем-супу та помішайте до однорідності. Спробуйте на сіль та перець і, за необхідності, додайте більше. Проваріть ще 5-7 хвилин. Остудіть суп пару хвилин та подавайте на стіл, прикрасивши страву свіжою зеленню та гарбузовим насінням.

Нехай цей гарбузовий крем-суп з вершками стане вашим улюбленим, а ви будете готові приготувати його знову та знову для себе та своїх близьких. Цей ніжний смак та аромат принесуть тепло вашому серцю та столу.

Популярне

Схожі статті

“Колишня” Притули, Леся Нікітюк, показала підкачаний прес і стрункі ноги: навіть після пасочок не “запливла”

Знаменита телеведуча Леся Нікітюк активно веде Instagram сторінку та користується популярністю у підписників. Нещодавно Леся поділилася світлинами, які викликали певні обговорення серед публіки. 

Стало відомо, хто стане новим героєм шоу “Холостяк” цього року: український красень з непростою долею

Знаменитий телеведучий Григорій Решетнік анонсував новий сезон шоу "Холостяк", яке не тільки зовсім скоро повернеться на екрани, а я представив красеня, за серце якого будуть боротися дівчата.

Вагітні чи лише прикидаються: Слава Камінська, Ірина Федишин, Злата Огнєвіч показалися з чималими животами

Останнім часом зірки одна за одною шокують публіку новинами про майбутнє поповнення в родині. Та якщо у вагітності Джамали ніхто не сумнівається, то Камінська, Федишин, Огнєвіч під великим питанням.