Якщо залишився з зими гарбуз, є ідея, що з нього приготувати: ніжний та вершковий крем-суп за 5 хвилин

Починається весна, а гарбузи лежать ще з осені? Є чудовий рецепт – гарбузовий крем суп з вершками. Ця проста та корисна страва справить на вас неабияке враження.

Зі зміною сезону приходить час насолоджуватися найсмачнішими стравами. З осіннього овоча можна приготувати весняну страву – ароматний гарбузовий крем-суп, який не лише смакує чудово, а й зігріває душу. Цей рецепт, який я пропоную, вражає своєю ніжністю та ароматом, завдяки вершкам, які додають йому неповторний смак.

Рецепт гарбузово-вершкового крем-супу

Інгредієнти:

  • Половинка середнього гарбуза (близько 400-500 г), очищений та нарізаний на кубики
  • 1 велика цибуля, нарізана
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 4 чашки овочевого або курячого бульйону
  • 1/2 чашки вершків
  • Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
  • Свіжа зелень та гарбузове насіння для прикраси

Приготування:

  1. Велику сковороду розігріти на середньому вогні та додати оливкову олію. Додайте нарізану цибулю та часник і смажте протягом 3-5 хвилин, доки цибуля не стане м’якою та прозорою.
  2. Додайте нарізаний гарбуз та смажте, помішуючи, ще приблизно 5 хвилин. Поки гарбуз підсмажується, підготуйте бульйон.
  3. У великій каструлі доведіть овочевий або курячий бульйон до кипіння. Перекладіть підсмажені овочі з у каструлю з бульйоном. Доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь та готуйте на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, доки гарбуз не стане м’яким.
  4. Зніміть каструлю з вогню і за допомогою блендера змішайте суп до стану однорідного пюре, без шматочків.
  5. Додайте вершки до гарбузового крем-супу та помішайте до однорідності. Спробуйте на сіль та перець і, за необхідності, додайте більше. Проваріть ще 5-7 хвилин. Остудіть суп пару хвилин та подавайте на стіл, прикрасивши страву свіжою зеленню та гарбузовим насінням.

Нехай цей гарбузовий крем-суп з вершками стане вашим улюбленим, а ви будете готові приготувати його знову та знову для себе та своїх близьких. Цей ніжний смак та аромат принесуть тепло вашому серцю та столу.