Вчорашні макарони більше не викидаю, а готую з них розкішну запіканку: родина уплітає за обидві щоки

Ця макаронна запіканка – ідеальний спосіб використати залишки продуктів і створити щось смачне та вишукане зі звичайних інгредієнтів. Спробуйте цей рецепт.

Залишилися макарони з вчорашнього обіду і не знаєте, що з ними робити? Не варто ховати їх у холодильник, щоб через два дні викинути. Замість цього, ось ідеальний рецепт для створення незвичайного смаку: макаронна запіканка! Можна додавати різні інгредієнти: рибу, м’ясо, овочі, різні види соусів та сирів. В цьому рецепті використовується класичний томатний соус та м’ясна начинка.

Рецепт як приготувати смачну запіканку зі вчорашніх макаронів
Рецепт як приготувати смачну запіканку зі вчорашніх макаронів

Інгредієнти:

  • Залишки варених макаронів (будь-яких)
  • 200 гр телятини або курячого філе (нарізаного на кубики)
  • 1 цибуля (нарізана)
  • 2 зубчики часнику (натерті)
  • 1 чашка (до 200 мл) томатного соусу
  • 150 гр тертого сиру (пармезан або моцарела)
  • 2 яйця
  • Сіль та перець за смаком
  • Оливкова олія для смаження

Приготування:

  1. На сковорідці розігрійте оливкову олію та обсмажте цибулю та часник до золотистого кольору.
  2. Додайте нарізане м’ясо та смажте його до готовності. Підсоліть та поперчіть за смаком. Налийте томатний соус та готуйте ще 5-7 хвилин на помірному вогні, щоб мʼясо стало мʼяким, а соус трохи погустішав.
  3. У великій мисці змішайте варені макарони з підготовленим томатно-м’ясним соусом. Переконайтеся, що макарони рівномірно перекриті соусом. Додайте яйця та ще раз ретельно перемішайте.
  4. Перекладіть суміш у форму для запікання, змащену олією та посипте тертим сиром зверху.
  5. Запікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин або до того часу, поки яйце не схопитися і не буде забагато рідини, а сама запіканка не зарум’яниться. Подавайте страву гарячою, прикрашаючи свіжою зеленню за бажанням.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.