Не знаєте, куди подіти варення? Розказую рецепт пісочного пирога з начинкою: чоловік просить готувати щодня

Завалялася баночка варення, а шкода викинути? Можна приготувати смачний пісочний пиріг, який точно не поступається магазинній випічці. Спробуйте, це дійсно смачно.

Шукаєте, що смачненького приготувати з варення, яке залишилося з зими? Є чудова ідея! У цій статті ми поділимося з вами унікальним рецептом пісочного пирога з варенням, який точно буде до смаку вам і вашій родині. Приготування не завдасть багато клопоту, а свіжа випічка до чаю буде на столі, не встигнете й оком кліпнути.

Рецепт пісочного пирога з варенням
Рецепт пісочного пирога з варенням

Інгредієнти:

  • 1/2 чашки борошна
  • 1/2 чашки цукру
  • 100 гр вершкового масла (охолодженого)
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/2 склянки варення (вашого улюбленого смаку, але не занадто рідкого)

Приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів та підготуйте форму для запікання пирога, змастивши її вершковим маслом.
  2. У глибокій тарілці змішайте борошно, цукор, розпушувач та ванілін.
  3. Додайте охолоджене вершкове масло та розминайте його руками разом із борошном, доки масло не перетреться і маса не стане подібною на крихкий пісок.
  4. Додайте яйце та продовжуйте змішувати до однорідності тіста. Воно повинно бути міцним та не липнути до рук. Якщо тісто липне, слід додати ще трошки борошна і ще раз ретельно вимісити.
  5. Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкатайте одну частину тіста та викладіть її на дно підготовленої форми.
  6. Слідом рівномірно розподіліть варення поверх першого шару тіста.
  7. Розкатайте другу частину тіста та покладіть її поверх варення. Злегка притисніть краї тіста разом.
  8. Зробіть невеликі надрізи на верхньому шарі тіста, щоб дати пирогу можливість дихати під час випікання і верхній шар тіста не тріснув.

Пекти у попередньо розігрітій духовці протягом 25-30 хвилин або до того часу, поки пиріг не стане золотистим на поверхні. Дайте пирогу трошки охолонути перед подачею, бо навіть якщо ззовні тісто трошки охолоне, варення всередині може бути дуже гаряче.

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.