Швидка смакота, коли не хочеться стирчати біля плити: запечене філе з грибами і сиром. Підсіла на цей рецепт

Цей рецепт запеченого курячого філе з грибами – справжня сенсація смаку, яка не залишить вас байдужими. Ця страва безперечно стане одним з ваших улюблених варіантів вечері.

Шукайте нові страви, які можна приготувати з курячого філе? Щоб воно було не сухим, а ніжним та соковитим? Цей рецепт запеченого філе з грибами точно зробить вашу вечерю більш смачною та різнобарвною. Поглибимось у процес створення цього кулінарного шедевра!

Запечене куряче філе з грибами та сиром

Інгредієнти:

  • 3 шт курячого філе
  • 200 гр грибів печериць
  • 2 ст. ложки майонезу
  • 150 гр твердого сиру (наприклад, чедер або гауда)
  • Сіль, перець, приправи до курки за смаком

Приготування:

  1. Почніть з підготовки курячого філе. Промийте його під холодною водою та обсушіть рушником. Приберіть зайві плівки, жири та обріжте непотрібні частини.
  2. Підготуйте гриби печериці, ретельно промивши їх під водою та нарізавши на тонкі кружечки.
  3. У мисці змішайте майонез з сіллю, перцем та іншими приправами до курки за вашим смаком.
  4. Розріжте курячі філе на половинки, якщо вони дуже товсті, але не розрізайте на занадто тонкі шари, щоб при запіканні не пересушити м’ясо. Змастіть внутрішню частину філе отриманим майонезно-спеційним міксом.
  5. Розкладіть куряче філе на підготовлену форму для запікання. На кожну половинку філе покладіть кружечки грибів так, щоб вони повністю закрили поверхню мʼяса.
  6. Посипте верх кожного шматочка філе тонко нарізаним або натертим твердим сиром. Якщо ви полюбляєте не сильно запечений сир, тоді посипте ним мʼясо вже коли воно вже приготується і залиште у виключеній, теплій духовці на 5-10 хвилин.
  7. Запікайте у попередньо розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин. Не тримайте більше часу, щоб філе не стало жорстким та сухим. Подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню за бажанням.