Кефір, 1 яйце і 10 хвилин: Чоловік з’їдає по 10 штук і не гладшає – рецепт пухких пончиків на сковороді

Пончики за цим рецептом виходять дуже пухкими і ніжними, хоча готуються без дріжджів і дуже швидко. Приготуйте їх раз і цей рецепт стане вашим улюбленим.

Пончики – круглі, або кільцеподібні вироби з тіста, які смажать у великій кількості олії. Рецептів пончиків є дуже багато: їх готують з начинками та без, а також на різному тісті.

В класичному рецепті пончиків використовують дріжджове тісто, яке, як відомо, готується більше години. Та якщо у вас немає часу на те, щоб годинами стояти біля плити, спробуйте рецепт пончиків на кефірі. Готуються вони дуже швидко, а на смак вони нереально ніжні, пухкі і повітряні.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 430 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • цукор – 4 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • цукрова пудра для посипки;
  • олія рафінова для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку ємність наливаємо кефір. Він має бути кімнатної температури, або ледь теплий. До кефіру додаємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і соду. Розмішуємо все вінчиком до однорідності. Додаємо до цієї суміші розтоплене вершкове масло та ще раз перемішуємо. Поступово вводимо у рідкі інгредієнти борошно. Спочатку мішаємо тісто вінчиком, а далі замішуємо тісто руками. Воно має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах
Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах

Розкачуємо тісто у пласт товщиною 1 см і вирізаємо кругляшки за допомогою склянки. Меншою формочкою вирізаємо всередині кожного кругляшка кільце, щоб вийшла форма бублика.

Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах
Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах

Смажимо пончики у великій кількості розпеченої олії з двох боків до золотистості. Смажити потрібно у фритюрі, щоб пончики були повністю занурені в олію.

Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах
Рецепт швидких пончиків на сковороді в домашніх умовах

Готові пончики обсипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Вони виходять пухкими, ніжними, в міру солодкими і дуже смачними.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.