Медовий торт “Пікова дама”, в який я закохалася з самого першого шматочка. Готую його майже з нічого

Готувати тортик "Пікова дама" є суцільним задоволенням. Робиться все дуже просто, натомість вигляд пляцок має доволі показний. До того ж і смак на вищому рівні.

Вам знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 200 г цукру;
  • 2 ч.лож. соди;
  • 350 г меду;
  • 60 мл олії;
  • 370 г борошна;
  • 150 г волоських горіхів.

Для масляного крему:

  • 300 г чорносливу;
  • 160 мл червоного вина;
  • 35 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г вареного згущеного молока.

Для сметанкового крему:

  • 600 г жирної сметани;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 50 г бісквітних крихт.
Торт Пікова дама з медовими коржами та 2 видами крему

Для приготування торта “Пікова дама” змішайте у глибокій мисочці яйця, мед, цукор, соду. Збивайте міксером на швидкості трішки вищій за середню близько 12 хвилин. Маса має стати світлішою та набути пишності.

Влийте олію та всипте борошно. На найнижчій швидкості міксера перемішайте суміш до однорідності – близько 1 хвилини. Тісто має вийти рідкуватим – як густа сметана. Форму 28х36 см вистеліть пергаментом. Вилийте половину тіста. Розрівняйте по поверхні рівномірно.

Торт Пікова дама з медовими коржами та 2 видами крему

Присипте поверхню половиною волоських горіхів, які попередньо подрібніть так, щоб залишилися часточки. Випікайте у режимі Верх-низ без конвекції 15 хвилин. Температура має бути 175 градусів. Розріжте корж на дві рівні частини. Таким же чином спечіть другий корж із залишків тіста та горіхів.

Чорнослив залийте червоним вином і присипте цукром. Поставте на плиту. Коли закипить, варіть під кришкою 5-6 хвилин на повільному вогні. Половину плодів витягніть без вина. Решту розбийте блендером разом із рідиною до однорідної маси.

Торт Пікова дама з медовими коржами та 2 видами крему

Для крему викладіть вершкове масло кімнатної температури, нарізане на шматочки у мисочку. Збивайте його блендером близько 5 хвилин, щоб маса стала світлою та пишною. Не припиняючи збивати, додавайте до масла варену згущівку по одній ложці. Вона теж повинна бути кімнатної температури.

Додайте до збитої маси пюре з чорносливу, яке має на цей момент уже охолодитися до кімнатної температури. Відкладіть 4 ложки крему для оформлення. Покладіть медовий корж горіхами догори. Викладіть на нього масляний крем. Накрийте другим коржем горіхами донизу. Притисніть руками, щоб конструкція з’єдналася.

Торт Пікова дама з медовими коржами та 2 видами крему

Сметану змішайте з цукровою пудрою та збивайте міксером до повного розчинення цукру кілька хвилин. Додайте відкладений чорнослив, попередньо нарізавши його на невеликі шматочки. Перемішайте крем лопаткою та розділіть на 2 частини.

Збирайте торт у кулінарній рамці. Викладіть корж горіхами донизу. Змастіть половиною сметанкового крему. Далі додайте конструкцію з вершковим кремом. Намастіть другою частиною сметанкового крему.

Викладіть останній корж горіхами догори. Намастіть тонким шаром масляного крему. Присипте бісквітною крихтою. Затягніть верх торта харчовою плівкою. Поставте до холодильника на 10 годин. Після цього можете нарізати торт “Пікова дама” й подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.