Навіть діти їдять броколі в такому вигляді: запіканка з куркою та зеленою капустою. Моя фірмова смакота

Хочете готувати броколі так, щоб було не тільки корисно, а ще смачно? Цей рецепт запіканки з куркою та зеленим овочем стане одним з улюблених у вашої родини та друзів. Смакота, яка готується просто.

Шукаєте новий рецепт для вечері, який буде не лише смачним, але й здоровий? Запіканка з куркою та броколі – чудовий вибір! Це поєднання ніжного м’яса курки та свіжого броколі, запечене з сиром до золотистої скоринки ну точно вас зачарує.

Запіканка з броколі яку полюблять навіть діти
Запіканка з броколі яку полюблять навіть діти

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе, нарізаного на кубики
  • 1 головка броколі (або 400 грамів замороженого)
  • 1 цибуля, нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 200 г твердого сиру, натертого
  • 1 чашка молока
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки борошна
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. У сковорідці розігрійте соняшникову олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте часник і нарізане куряче філе, та обсмажте до готовності. Соліть та перчіть за власним смаком.
  2. У каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте борошно і змішуйте до отримання гладкої маси. Поступово додавайте порційно молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення комочків. Готуйте соус до загущення. Додайте до соусу половину натертого сиру, перемішайте до повного розплавлення. Додайте яйця та швидко розмішайте, щоб вони не встигли зваритися.
  3. Розкладіть броколі на дно великої форми для запікання, а поверх нього розподіліть обсмажене куряче філе. Зверху рівномірно розподіліть молочно-сирний соус. Посипте залишком тертого сиру поверх усього.
  4. Запікайте в розігрітій в духовці протягом 25-30 хвилин або до того, поки сир не розтопиться та не стане золотистим.

Ця запіканка з куркою та броколі – ідеальний варіант для сімейної вечері або особливого обіду з друзями. Вона не лише смачна, але й повна корисних поживних речовин. Навіть якщо до цього ваші дітки не любили броколі, у цій страві вони точно їх полюблять.

Популярне

Схожі статті

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.