Грузія прямо на вашій кухні! Рецепт страви “Шкмерулі”, який зможе приготувати кожна господиня. Це фантастика

Українська кухня різнобарвна, але інколи хочеться спробувати страви з інших країн. Сьогодні не обовʼязково подорожувати, щоб втілити це бажання. Сьогодні – рецепт з грузинської кухні.

Шкмерулі – це одна з найпопулярніших грузинських страв, яка вражає не лише своїм смаком, але й ароматом та неповторним виглядом. Це справжнє втілення грузинської гостинності та тепла. Приготувати цю вишукану страву можуть не лише грузинки, а й українські господині.

Грузинська страва Шкмерулі яку можна легко приготувати вдома
Грузинська страва Шкмерулі яку можна легко приготувати вдома

Інгредієнти:

  • 1 курка невеликого розміру
  • 350 мл жирних вершків (розбавлених водою до 500 мл)
  • 5-6 зубчиків часнику
  • Кріп, петрушка, кінза
  • Сіль, перець, копчена паприка, хмелі-сунелі, орегано (або мікс готових грузинських приправ)

Приготування:

  1. Промийте курку, обсушіть та поріжте на невеликі шматки. Дрібно наріжте часник та зелень (кріп, петрушку, кінзу).
  2. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Покладіть шматки курки на сковороду та обсмажте до золотистого кольору та напівготовності. Після цього видаліть курячі шматочки зі сковороди.
  3. На тій же сковороді додайте нарізаний часник та обсмажте його до золотистого кольору. Додайте вершки та залиште їх прогріватися на вогні протягом 2-3 хвилин. Посоліть, поперчіть та додайте копчену паприку, хмелі-сунелі та орегано, або готову суміш грузинських приправ. Змішайте до однорідності та трошки потоміть на вогні, щоб спеції дали аромат.
  4. Покладіть в соус шматочки курки, закрийте кришкою та тушкуйте ще протягом 10-15 хвилин, поки мʼясо повністю приготується, а соус загусне.
  5. Подавати Шкмерулі гарячим, зі свіжим хлібом, багетом або грузинським лавашем. Тепер автентичний смак східної культури знаходиться прямо на вашій кухні. Безперечно, гості будуть в захваті від цієї страви та будуть просити добавки.

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.