Без зайвих калорій: корисний кекс з ягодами в мікрохвильовці. Взяла цей рецепт у дієтолога та їм його щодня

Буває таке, що хочеться солоденького, але страшно, що це відобразиться на талії. Не біда! Цей рецепт низькокалорійного ягідного кексу в мікрохвильовці виручить вас у цій апетитній ситуації.

Шукаєте смачний та корисний десерт без глютену, який можна приготувати швидко та без зайвих калорій? Пропоную для вас новий рецепт – ягідний кекс, який здивує вас своїм смаком та легкістю приготування. Процес займе не більше десяти хвилин, але цей десерт зможе стати здоровою заміною калорійній, магазинній випічці.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 30 грамів рисового борошна
  • 30 грамів кефіру будь-якої жирності
  • 30 грамів ягід (виберіть ваші улюблені)
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • Ванілін
  • Підсолоджувач за смаком

Приготування:

Як приготувати низькокалорійний кекс з ягодами в мікрохвильовці
Як приготувати низькокалорійний кекс з ягодами в мікрохвильовці
  1. У мисці розбийте яйце та добре взбийте його. Додайте рисове борошно, кефір, розпушувач, ванілін та підсолоджувач за бажанням. Змішайте до однорідності.
  2. Додайте свої улюблені ягоди до тіста, це може бути полуниця, малина, ожина або чорниця, та ніжно перемішайте.
  3. Використовуючи форму для мікрохвильовки, змастіть її олією або використовуйте папір для випічки. Можна також використовувати будь-яку термостійку посудину. Перелийте тісто в форму та рівномірно розподіліть.
  4. Встановіть форму в мікрохвильовку та випікайте на високій потужності протягом 3-4 хвилин або до того моменту, коли кекс підніметься та стане пружним на дотик.
  5. Дайте кексу трохи охолонути перед подачею та куштуйте його разом зі свіжими ягодами, або полийте його невеликою кількістю меду чи нежирної сметани.

Цей ягідний кекс не лише задовольнить ваші гастрономічні потреби у солодкому, а й зарядить вас енергією та корисними речовинами, завдяки свіжим ягодам, які містять в собі багато вітамінів та мікроелементів. Насолоджуйтеся смаком ніжної випічки, яка зовсім не зашкодить вашій фігурі.

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.