Моркву готую тепер тільки так: з’їдають шматок за шматком, не встигаю подавати. Бездоганний морквяний пиріг

Ви й оком кліпнути не встигнете, як вже почнеться сезон збору врожаю моркви. Рекомендуємо заздалегідь запам'ятати цей рецепт смачного пирога, аби потім не думати, куди діти моркву.

Хто ж не любить апетитну домашню випічку? Часто господині й господарі виділяють чимало часу на те, щоб приготувати смачні та пишні пироги. Для них використовують класичні продукти, а потім – прикрашають шоколадом, різноманітними домашніми кремами або джемами. Пропонуємо спробувати приготувати цей простий морквяний пиріг, для якого вам знадобиться мінімум інгредієнтів. Ви можете посипати його цукровою пудрою й одразу подавати до столу.

Кулінари поділились простим рецептом смачного морквяного пирога, який готується за лічені хвилини
Кулінари поділились простим рецептом смачного морквяного пирога, який готується за лічені хвилини

Інгредієнти 

Для тіста: 

  • 250 грамів свіжої моркви; 
  • 300 грамів цукру; 
  • 200 мілілітрів олії; 
  • 4 яйця; 
  • 500 грамів борошна; 
  • 1 чайна ложка розпушувача; 
  • Дрібка солі та кориці;

Для крему: 

  • 200 грамів м’якого крем-сиру; 
  • 100 грамів масла; 
  • 250 грамів цукрової пудри; 
  • Дрібка ваніліну.

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте форму для випікання, змастивши її маслом чи олією або використовуючи пергаментний папір. Далі беріться до приготування тіста. У великій мисці змішайте терту моркву, цукор, олію та яйця. Добре перемішайте отриману масу. Додайте сухі інгредієнти – борошно, розпушувач для тіста, соду, сіль, корицю та ванільний цукор. Перемішайте, поки суміш не стане однорідною. Вилийте тісто у попередньо підготовлену форму та рівномірно розподіліть його.

Випікайте у розігрітій духовці близько 40-50 хвилин або до готовності. Випічку можна перевірити, вставивши в центр дерев’яну паличку – якщо вона виходить з тіста чистою, то пиріг готовий. У мисці змішайте м’який крем-сир, масло, цукрову пудру та ванільний екстракт. Збивайте все міксером до однорідності. Коли пиріг охолоне, дістаньте його з форми та розріжте навпіл горизонтально. Розподіліть половину крему на нижню частину пирога, а зверху викладіть та розрівняйте іншу половину тіста. Залиште пиріг у холодильнику перед подачею. Подавайте морквяний пиріг нарізаним на порції.

Кулінари поділились простим рецептом смачного морквяного пирога, який готується за лічені хвилини
Кулінари поділились простим рецептом смачного морквяного пирога, який готується за лічені хвилини

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Пиріжки з м’ясом та моцарелою у листковому тісті роблю на раз-два: навіть свекруха похвалила й взяла рецепт

Якщо ви шукаєте новий спосіб приготування випічки, яка не буде солодкою, але захопить своїм смаком і ароматом, то цей рецепт точно для вас.

Нікітюк остаточно викреслила Притулу з серця: через стільки років взялася шукати собі чоловіка самотужки

Світ шоу-бізнесу завжди вражав глядачів дивовижними відносинами та розкішними романтичними історіями. Що не стосунки, то цілковитий сценарій багатосерійного серіалу.

Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!