Пиріг “Абрикосовий бенкет”: мій ходовий рецепт на кожні вихідні. Побив усі рекорди за швидкістю приготування

Рецепт цього пирога дуже простий та з доступних інгредієнтів, а смак вас точно порадує. Пиріг виходить пухким, ніжним, а варення надає йому соковитості.

Якщо у вас вдома завалялася баночка варення, приготуйте цей пиріг. Для цього рецепту ідеально підійде абрикосове варення, та можна використати джем з інших плодів, чи ягід. Пиріг готується швидко та просто, а смак у нього божественний.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • сметана – 200 г;
  • олія без запаху – 100 мл;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • борошно – 220 г;
  • варення (джем) – 300 г;
  • грецькі горіхи – 20 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером до посвітління маси хвилин 5-8. Далі до збитих яєць додаємо молоко, сметану та рафіновану олію і ретельно перемішуємо вінчиком. Далі до рідких інгредієнтів просіюємо борошно разом з розпушувачем тіста. Тісто добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Консистенція тіста має вийти як густа сметана.

Деко застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто на деко і розрівнюємо лопаткою по всій поверхні. Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.

Рецепт пухкого і ніжного пирога з абрикосами до чаю
Рецепт пухкого і ніжного пирога з абрикосами до чаю

Дістаємо пиріг з духовки і даємо трішки охолонути. Обрізаємо краї і ділимо корж на 2 частини. На 1 частину пирога викладаємо варення або джем і розмащуємо. На перший корж викладаємо другий і його також змащуємо варенням.

Рецепт пухкого і ніжного пирога з абрикосами до чаю
Рецепт пухкого і ніжного пирога з абрикосами до чаю

Зверху пиріг притрушуємо подрібненими грецькими горіхами. Їх зарання потрібно підсушити на сухій пательні і подрібнити ножем, або збити у блендері.

Готовий пиріг ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу. Пиріг виходить дуже смачним, ніжним і в міру солодким.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.