Побачила цей трюк у французькому ресторані: рецепт соковитого м’ясного салату з незвичайною заправкою

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним, соковитим і оригінальним. Ця страва дійсно ресторанного рівня і вона точно приємно здивує вас та ваших гостей.

Важко уявити будь-який святковий стіл без різноманітних закусок та салатів. Якщо ще 10 років назад господині дивували своїх гостей майонезними Шубою та Олів’є, то зараз ці страви важко назвати святковими. Сучасні господині прагнуть дивувати своїх гостей новими, цікавими стравами з незвичайними смаками. Пропонуємо до вашої уваги саме такий салат, від якого всі будуть в захваті. Секрет його смаку у заправці.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо (яловичина) – 200 г;
  • оігрок свіжий – 1 шт;
  • Болгарський перець – 1 шт;
  • пекінська капуста – 4 листа;
  • цибуля – 1 шт.

Для заправки:

  • тунець консервований в олії – 200 г;
  • лимонний сік – 3 ст.л;
  • жовток – 2 шт;
  • гірчиця в зернах – 2 ч.л;
  • олія – 200 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Яловичину нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на рослинній олії на великому вогні до золотистої скоринки. М’ясо готується дуже швидко і залишається соковитим. Даємо яловичині охолонути.

Болгарський перець та огірок натираємо на тертку для корейської моркви, або просто нарізаємо дуже тонкою соломкою. Пекінську капусту дуже тоненько шинкуємо. Можна використовувати не лише зелене листя, а й білу частину капусти.

Перекладаємо всі овочі в салатник і додаємо туди смажене м’ясо. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і також перекладаємо в салатник.

 Рецепт соковитого м'ясного салату з оригінальною заправкою
Рецепт соковитого м’ясного салату з оригінальною заправкою

Готуємо заправку. Для цього потрібно використати погружний бленедер. В чашу блендера перекладаємо 2 сирих жовтки і додаємо гірчицю. Починаємо збивати і порційно вливаємо олію, продовжуючи збивати бленедером. Виходить соус схожий на майонез.

Далі в окрему миску викладаємо тунець в олії, додаємо до нього лимонний сік і перебиваємо блендером до стану пюре. До пюре з тунця перекладаємо приготовлений соус майонез. Додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо до однорідності або просто пробиваємо бленедером.

 Рецепт соковитого м'ясного салату з оригінальною заправкою
Рецепт соковитого м’ясного салату з оригінальною заправкою

Готовим соусом заправляємо в салат. З вказаної кількості інгредієнтів вийде більше соусу, ніж потрібно для салату. Такий соус ви можете зберігати в холодильнику і подавати його до різних закусок, чи заправляти ним інші салати.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Колишній приповз”: Христина Горняк після розлучення з Володимиром Остапчуком натякнула на нові стосунки

Христина Горняк, колишня дружина Остапчука, продемонструвала кадри, на яких постала в обіймах загадкового чоловіка та натякнула, що має нові стосунки.

Могла б стати свекрухою Мартиновської, якби син був сміливішим: Ярославський показав, як виглядає його мама

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський, якого багато хто знає як затятого холостяка, нарешті розкрив, хто є його найдорожчою у світі людиною.

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.