З 3-х літрової банки молока роблю 1 кг домашнього сиру: смачний, натуральний та без ГМО. Такий ніде не купиш

Щоб приготувати смачний домашній сир, достатньо буде взяти всього 3 інгредієнти – молоко, сметану та яйця. Тепер бутерброди з сиром для вашої родини набудуть абсолютно нового смаку.

Вам знадобиться:

  • 3 л молока;
  • 600 г сметани;
  • 9 яєць;
  • 1 ч.лож. солі.
Домашній сир із молока, сметани та яєць

Домашній сир вийде навіть із магазинного молока. Тільки зважте, що брати слід високий рівень жирності – 3,3%. Те ж стосується й сметани – купуйте не менше 20%.

Молоко влийте в каструлю, поставте на вогонь. Всипте сіль. Молоко має закипіти. Тим часом яйця вбийте у мисочку. Додайте сметану. Перемішайте до однорідності виделкою. Щойно побачите, що молоко закипає, влийте яєчну суміш.

Домашній сир із молока, сметани та яєць

Перемішайте лопаткою. Після закипання вогонь прикрутіть і варіть близько 7 хвилин. Маса поступово почне розділятися на сир та сироватку. Друшляк поставте на каструлю чи на миску. Викладіть 2 шари марлі.

Домашній сир із молока, сметани та яєць

Влийте туди сирну масу. Сироватку можете згодом застосувати для приготування оладок, а сир накрийте марлею зверху. Коли основна рідина витече, перекладіть марлю з сиром у формочку з дірочками й притисніть пляшкою з водою.

Домашній сир із молока, сметани та яєць

Форму можете зробити з будь-якої бляшанки, проткнувши дно в багатьох місцях. Поверніть на друшляк і дочекайтеся, допоки маса прохолоне. Після цього можете діставати, нарізати й куштувати.

У вас має вийти близько 1 кг домашнього сиру. На смак він відрізнятиметься від магазинного, але буде не гіршим – дуже ніжним. Ідеально підходить до ранкового чаювання.

Якщо переживаєте, що першого разу не вийде, можете взяти на пробу не 3 л молока, а 1 л. У такому разі кількість сметани та яєць теж зменште утричі. У вас вийде десь 300 г сиру.

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.