Рецепт цього м’яса став хітом серед моїх друзів: всі просили рецепт, дуже вже смачно. І шашлика не хочеться

Для приготування такого апетитного м'яса не потрібно розпалювати мангал і стояти на вулиці, витрачаючи час і сили. Ділимось геніальним і простим рецептом.

Попри розповсюджену думку, приготувати апетитне м’ясо можливо без розпалювання мангала. Вам не потрібно витрачати цілий день на те, щоб посмажити шашлик, адже навіть у духовці у вас вийде настільки апетитне м’ясо, що гості ледве зможуть відрізнити його від звичайного шашлику на відкритому вогнищі. Ділимось нереально простим і надзвичайно смачним рецептом м’яса. Процес приготування займе мінімум часу.

Простий і дуже швидкий рецепт смачного м'яса у духовці – виходить соковитішим, ніж шашлик на мангалі
Простий і дуже швидкий рецепт смачного м’яса у духовці – виходить соковитішим, ніж шашлик на мангалі

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг м’яса;
  • 1/4 склянки соєвого соусу;
  • 1/4 склянки оливкової олії;
  • 1/4 склянки бальзамічного оцту;
  • 2 столові ложки меду;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1 лимон, сік та цедра;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю.

Спосіб приготування:

Почніть з приготування маринаду. У мисці змішайте соєвий соус, оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, нарізаний часник, сік та цедру лимона, сіль та перець. Ретельно перемішайте, доки всі інгредієнти добре поєднаються. Покладіть м’ясо у велику миску або глибокий контейнер і залийте його підготовленим маринадом. Переконайтеся, що м’ясо повністю покрите маринадом. Накрийте контейнер плівкою або кришкою та залиште у холодильнику на мінімум 2-4 години, але найкраще на цілу ніч.

Перед приготуванням м’яса у духовці попередньо розігрійте її до 180°C. Дістаньте м’ясо з маринаду і перекладіть у рукав для запікання, який потрібно перекласти на деко для випікання, попередньо покрите пергаментним папером. Поставте м’ясо у розігріту духовку і готуйте протягом 1-1,5 години, залежно від товщини шматків м’яса. Після готовності дістаньте м’ясо з духовки, дайте йому трохи охолонути, а потім – наріжте на порції.

Простий і дуже швидкий рецепт смачного м'яса у духовці – виходить соковитішим, ніж шашлик на мангалі
Простий і дуже швидкий рецепт смачного м’яса у духовці – виходить соковитішим, ніж шашлик на мангалі

Подавайте таку страву разом із гарніром – наприклад, смажена або тушкована картопля ідеально підійдуть. Оскільки на смак м’ясо, приготоване у духовці, дійсно нагадує шашлик і виходить неймовірно соковитим, то його можна подавати разом зі свіжим вірменським лавашем – так воно буде смакувати набагато краще. Не забудьте доповнити м’ясо соусами. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.