Холодець більше не варю, роблю надзвичайно смачне м’ясо в желе: готується набагато простіше і швидше

Якщо шматочки курячого м'яса та овочів покласти в банку й залити бульйоном з желе, вийде дуже яскрава закуска. Гості дивуватимуться й спробують подібну страву у першу чергу.

Вам знадобиться:

  • 1 курка;
  • 30 г желатина;
  • 50 г зеленого горошку;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 1 дрібка чорного перцю.
М’ясо з овочами в желе

Щоб приготувати куряче желе, підготуйте 1-літрову пластикову пляшку. Якщо зелений горошок морожений, розморозьте. Курку промийте, дайте обсохнути й розріжте на шматочки.

Викладіть м’ясні шматки у каструлю, додайте ціленькі обчищені морквину та цибулину. Посоліть. Залийте водою так, щоб вона покрила м’ясо. На середньому вогні доведіть до кипіння.

М’ясо з овочами в желе

Прикрутіть вогонь до мінімуму й варіть близько 40 хвилин, постійно знімаючи піну. Наприкінці варіння відлийте 100 мл бульйону й залиште, щоб прохолонув. Потім залийте ним желатин. Залиште на 20 хвилин, щоб він набубнявів.

М’ясо з овочами в желе

Відлийте ще 200 мл бульйону. Процідіть і залийте в чисту посудину. В гарячий бульйон додайте желатин, сіль, перець та часник. Перемішайте, щоб желатин повністю розчинився.

Курятину дістаньте з каструлі й відділіть від кісточок. М’якуш порвіть на невеликі шматочки. Моркву наріжте середніми кубиками. Болгарський перець позбавте від насіння й наріжте на шматочки.

М’ясо з овочами в желе

У пластикової пляшки відріжте горлечко. Закладіть усередину куряче м’ясо, зелений горошок, шматочки моркви та перцю. Залийте бульйоном, в якому розчинився желатин. Поставте пляшку в холодильник, щоб желатин застиг.

На це піде 6-8 годин. Після цього пляшку акуратно розріжте. Отримане м’ясо в желе наріжте на кружальця і можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.