Звичайні курячі стегенця, а результат — вау! Весь секрет у незвичайній глазурі: без меду та соєвого соусу

Якщо ви шукаєте щось цікаве на вечерю зі звичайних продуктів, то пропонуємо вам цей рецепт приготування курятини в оригінальній глазурі. Сподіваємось, що ця новинка припаде вам до душі.

Всі давно звикли до запікання м’яса з медом та соєвим соусом, тому хочеться дещо інших смакових відчуттів. Що ж, спробуйте такий досить простий  рецепт і, можливо, відхід від традиційного соусу, стане родзинкою вашого меню, тому що ви отримаєте прекрасний результат.

Для приготування страви вам знадобиться розігріти духовку до температури 220°. Також застеліть деко або форму для запікання промасленим пергаментом.

Інгредієнти

  • Курячі стегна 1 кг
  • Часник 5 зубчиків
  • Розмарин
  • Часник сушений
  • Цибуля сушена
  • Паприка солодка
  • Сіль
  • Рослинна олія

Для глазурі:

  • Джем абрикосовий або інший
  • Сік 1 лимона
  • Вода

Приготування

Курячі стегна у глазурі без меду та соєвого соусу
  1. Помийте, зріжте зайве та обсушіть курячі стегенця. Розкладіть їх на пласкому посуді й посипте з усіх боків сіллю.
  2. Часник, відчищений від лушпиння та розділений на зубчики, наріжте смужками, а потім начиніть ним зсередини кожне куряче стегенце.
  3. Далі потрібно змастити курятину олією та посипати сумішшю сухих спецій.
  4. Накрийте плівкою посуд та поставте його у холодильник на пару годин.
  5. Після того перекладіть замариновану курятину на підготовлене деко та відправте його у духовку на 40 хвилин.
  6. У цей час приготуйте глазур. Для цього у миску покладіть пів банки джему. Щоб знівелювати його солодкість, додайте лимонний сік та трошки води. Все перемішайте. Глазур не повинна бути рідкою.
  7. Коли час мине, дістаньте деко з духовки та щедро нанесіть кулінарним пензликом глазур на всю поверхню курячих стегон. Знову покладіть їх на деко шкіркою наверх й поверніть у духовку на 10 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб глазур не підгоріла. За необхідності періодично змащуйте стегна глазур’ю ще.
  8. Готову курятину подавайте гарячою.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.