Данський пиріг з карамеллю з міста казкаря, що написав “Русалоньку”: кулінарний шедевр не лише для дітей

У Данії такий пиріг можна купити у будь-якій кав'ярні, бо він є гордістю данців. У нас його знайти важко, але завдяки цьому рецепту кожен в змозі приготувати його на власній кухні.

На батьківщині, звідки він родом, а точніше на острові Фюн, його назва — Брунсвігер. Отже, ці міста подарували світові не лише геніального казкаря Ганса Христіана Андерсена, а й чудову всесвітньо відому солодку та ароматну випічку.

Основою пирога є дріжджове тісто, завдяки якому випічка виходить напрочуд пухкою, легкою та смачною.

Для випікання пирога вам знадобиться заздалегідь розігріти духовку до температури 200°C, а також застелити пергаментом форму, у якій будете випікати пиріг.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко від 2,5 % жирність 240 мл
  • Цукор 50 г
  • Дріжджі сухі 7 г
  • Борошно 420 г
  • Яйця 1 штука
  • Масло вершкове 70 г
  • Сіль

Для карамелі:

  • Цукор тростинний коричневий 120 г
  • Ванільний цукор 1 чайна ложка
  • Вершкове масло 120 г

Приготування

Данський пиріг з карамеллю
  1. Перш за все потрібно зробити опару. Для цього підігрійте невелику кількість  молока до 35°C, а потім всипте до нього дріжджі та цукор. Добре перемішайте. Поставте посуд з опарою у тепле місце на 15 хвилин.
  2. Просійте пару разів борошно у зручний посуд. Додайте до нього сіль, а потім влийте тепле молоко, опару й замішуйте поступово тісто.
  3. Вбийте туди яйце та покладіть розм’якшене масло. Замісіть тісто руками на робочій поверхні. Покладіть його у тепле місце під плівкою на 40-50 хвилин.
  4. У цей час приготуйте карамель. У сотейнику на плиті розплавте масло. Всипте туди обидва види цукру та, помішуючи, розчиніть його.
  5. Потім розкладіть тісто у форму, дайте час йому піднятися, після чого пальцями зробіть  заглиблення, але не до самого дна.
  6. Залийте у тісто карамель та відправте форму з ним у духовку на 25 хвилин.
  7. Готовий пиріг вживайте теплим або охолодженим.

Популярне

Схожі статті

Сирне тісто з картопляною начинкою: традиційні пиріжки більше не роблю — родина запевняє, що так смачніше

Як приготувати випічку, щоб не витрачати багато часу на тісто? Сьогодні ми запрошуємо вас відкрити для себе новий варіант улюбленої класичної страви — пиріжки з сирного тіста із картоплею.

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.

Слава Дьомін зізнався Златі Огнєвіч у почуттях, а зірка вже вагітна від іншого: такого нареченого прогледіла

У світі шоу-бізнесу неабияк часто відбуваються історії кохання, які схожі на сценарії кінофільмів. Однак, іноді навіть найбільш яскраві зірки не захищені від реальних емоцій і складних відносин.