Картопля з цибулею смачніше м’яса. Рецепт дерунів з сиром у духовці – такі добрі і ніжні, що не відірватись

Спробуйте один раз приготувати деруни за цим рецептом і він стане вашим улюбленим. Ніжні картопляні млинці в поєднанні з тягучим твердим сиром – це справжня насолода.

Картопля – продукт, без якого неможливо уявити раціон кожного українця. Картоплю смажать, варять, запікають, використовують її для супів та салатів. Однією з найпопулярніших страв з картоплі, яку люблять практично всі є деруни. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і незвичайний варіант приготування дерунів. Так цю страву готують у багатьох ресторанах.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 4 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • борошно – 2 ст.л;
  • помідори – 1 великий;
  • сир сулугуні – 150 г;
  • кріп – 30 г;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і натираємо на крупній тертці. Так само натираємо цибулю і додаємо її до картоплі. Додаємо сіль, перець, яйця і борошно ( 2 ложки без гірки). Все ретельно перемішуємо.

З готового картопляного тіста смажимо млинці на рослинній олії. Млинці мають бути великі, на всю сковорідку.

Рецепт запечених дерунів з сиром у духовці
Рецепт запечених дерунів з сиром у духовці

Смажити потрібно з двох сторін до золотистості. З вказаної кількості інгредієнтів має вийти 4-5 млинців.

В окрему миску натираємо на тертку помідор. Додаємо до нього дрібно нарізаний кріп. На дрібній тертці тремо сир сулугуні, або інший твердий сир і додаємо до томатів з кропом. Солимо, перчимо та ретельно перемішуємо суміш.

Беремо форму для запікання. Викладаємо перший картопляний млинець, а на нього викладаємо частину начинки з помідорів і сиру.

Рецепт запечених дерунів з сиром у духовці
Рецепт запечених дерунів з сиром у духовці

Накриваємо іншим млинцем. Перекладаємо шарами млинці і начинку. Завершальним шаром має бути млинець, його щедро посипаємо натертим сиром. Ставимо страву запікатися у розігрітій духовці при температурі 200 градусів на 15 хвилин.

Готову страву ріжемо на порційні шматки і гарячою подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.