Пісний та соковитий яблучний пиріг “Три склянки”: просто — не означає примітивно. Тисячу лайків винахіднику

Коли не вистачає часу на приготування домашньої випічки, то завжди радієш тому, що є такі прості, але чудові рецепти, завдяки яким можна швидко спекти щось до чаю.

Такий пиріг не претендує на те, щоб стати окрасою святкового столу, але він успішно виконує свою місію — бути паличкою-виручалочкою, наприклад, у разі прибуття неочікуваних гостей. Та й просто почаювати з родиною або подругами він цілком годиться, бо на смак є приємним та легким. Яблука ж, як завжди, надають прекрасний аромат й певну кислинку. А ще особливістю цього пирога є те, що він пісний. Тому його можна вживати тим, хто з яких ось причин дотримується пісної дієти.

Окрім продуктів вам знадобиться духовка, заздалегідь розігріта до температури 180°C. Роз’ємну круглу форму діаметром 20-22 см застеліть зсередини пергаментом та змастіть його рослинною олією.

Мірна склянка об’ємом 250 мл.

Інгредієнти

  • Борошно 1 склянка
  • Цукор 1 склянка
  • Манка 1 склянка
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка з гіркою
  • Яблука 6 штук середнього розміру
  • Вода тепла 200 мл
  • Оливкова олія 30 мл

Приготування

Пісний пиріг Три склянки
  1. Спочатку підготуйте суху суміш. Для цього у миску просійте (бажано двічі) борошно з розпушувачем. Потім до нього всипте цукор та манку. Все добре між собою змішайте, а тоді розділіть суміш на 4 рівні частини.
  2. Яблука помийте, обсушіть та відчистьте від шкірки. Натріть їх на терці середнього розміру. Поділіть цю масу на 3 рівні частини.
  3. У підготовлену форму для випікання всипте першу частину сухої суміші. Розрівняйте її на поверхні єдиним шаром, а зверху розкладіть третину яблук. Цей прошарок також добре розрівняйте й навіть притисніть. Далі чергуйте прошарки між собою.
  4. Коли всиплете останній, то залийте зверху водою, змішаною з рослинною олією, а потім виделкою проштрикніть всю поверхню, щоб рідина дісталась до самого дна.
  5. Відправте пиріг у духовку на 45 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.