Випікаю шарлотку за нестандартним рецептом: додаю в тісто не лише яблука, але й кисломолочний сир – смакота

Якщо зробити шарлотку з сиром, вона вийде трішки щільніша, аніж класичний пиріг. Натомість з яблуками буде дуже смачно, повітряно й пористо. Треба обов'язково спробувати.

Вам знадобиться:

  • 300 г яблук;
  • 200 г борошна;
  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 150 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 3 ст.лож. сметани;
  • 1 ст.лож. розпушувача.
Яблучний пиріг на кисломолочному сирі

В глибокій мисці з’єднайте сметану та сир. Збийте масу міксером. Якщо сир сухий та з грудочками, попередньо перетріть його крізь сито. В іншу мисочку вбийте яйця. Починайте збивати міксером, поступово потроху додаючи цукор.

Яблучний пиріг на кисломолочному сирі

Маса має вийти повітряна з легкою пінкою та дрібними пухирцями на поверхні. На це піде близько 5 хвилин. Якщо яйця дрібні, краще візьміть 5 штук. Змішайте обидві маси й ще трішки збивайте міксером.

Починайте невеликими порціями додавати просіяне борошно. Збивайте на низьких обертах. Можете зробити це лопаткою, але міксером вийде більш рівномірно.

Яблучний пиріг на кисломолочному сирі

Дно прямокутної форми змастіть вершковим маслом і присипте борошно. Викладіть тісто й розрівняйте. З вимитого яблука видаліть серцевину й наріжте кружальцями. Увіткніть шматочки в тісто так, щоб краєчки було видно.

Яблучний пиріг на кисломолочному сирі

Випікайте шарлотку в духовці, яку попередньо розігрійте до 180 градусів. На це знадобиться близько 40 хвилин. Перші 25 хвилин шафу не відкривайте, бо пиріг осяде. Коли підрум’яниться зверху, можна буде проткнути серединку дерев’яною шпажкою. Якщо витягнете суху, можете діставати форму.

Не переймайтеся, якщо довкола яблук тісто трішки вологе – так і має бути через занадто соковиті фрукти. Витягніть шарлотку з форми, наріжте на порційні шматочки й подавайте до чаю чи кави.

Популярне

Схожі статті

Цей рецепт вартий міжнародної нагороди: фарш з овочами у тонкому тісті роблю в рази швидше ніж пельмені

У світі кулінарних відкриттів іноді з'являються такі рецепти, які вражають своєю простотою та смаковими властивостями настільки, що здається, ніби вони заслуговують на міжнародну нагороду.

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!