У старих зошитах завжди найкращі рецепти: мамин ходовий торт “3 склянки”. Дуже легко запам’ятати і повторити

Довго запам'ятовувати рецепт тортика з яблуками не доведеться. Всього – борошна, манки, цукру – треба взяти по одній склянці. Тісто готується за 1 хвилину – просто перемішуєте інгредієнти.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг яблук;
  • 1 скл. цукру;
  • 1 скл. борошна;
  • 1 скл. манної крупи;
  • 150 г вершкового масла;
  • 0,2 ч.лож. ваніліну;
  • 1 дрібка солі.
Насипний яблучний торт 3 склянки з яблуками

Готувати насипний тортик “3 склянки” дуже просто. Борошно просійте в миску. Додайте у миску цукор, манку, ванілін, сіль. Все ретельно перемішайте та розділіть на 4 рівні частини.

Яблука вимийте, обсушіть, обчистьте від шкуринки. Натріть плоди на тертушці з великими отворами. Якщо яблука потемніють, не переймайтеся – так навіть будуть чіткіше виділятися шари. За бажанням, додайте трішки кориці.

Насипний яблучний торт 3 склянки з яблуками

Приготуйте форму для випікання діаметром 20-22 см. На дно викладіть 1 частину суміші. Розрівняйте по всій поверхні. Викладіть третину яблучної маси. Далі знову борошняний шар, а за ним яблучний. Зверху має бути суміш борошна.

Насипний яблучний торт 3 склянки з яблуками

Натріть на тертушці холодне вершкове масло, яке треба якийсь час потримати у морозилці. Розподіліть його рівномірно по всій поверхні майбутнього торта. Духовку розігрійте до 180 градусів.

Насипний яблучний торт 3 склянки з яблуками

Поставте форму з насипним пирогом туди. На випікання знадобиться близько 80 хвилин. Поверхня має підрум’янитися. Готовий торт дістаньте з духовки. Нехай холоне прямо у формі.

Тільки після цього дістаньте торт “3 склянки” й перекладіть на блюдо. Наріжте на порційні шматочки та подавайте до столу. Як бачите, всі основні інгредієнти беруться по склянці. Решту добавок можна взагалі не класти. Але з ними буде набагато смачніше.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.